Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incasari in crestere la ANAF: cu 14 miliarde de lei in plus

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: anaf, incasarile din tva, anaf, colectare venituri, asigurari sociale

Veniturile colectate la bugetul de stat de ANAF au crescut anul trecut cu aproape 14 miliarde de lei, ajungand la 196,24 miliarde de lei, in timp ce incasarile din TVA au fost cu 12% mai mari.

Intr-un comunicat oficial, se mentioneaza ca totalul veniturilor bugetare colectate in anul 2015 reprezinta o depasire cu 8% ca indice nominal si cu cu 13,693 miliarde lei in cifre absolute, fata de anul anterior. Raportat la programul initial de incasari, gradul de realizare este de 104%.

"Dimensiunea reformei ANAF este uriasa si aparent de neinteles pentru cei care nu sunt implicati direct. Cu toate acestea, avem deja primele rezultate vizibile si cuantificabile, prin surplusul de venituri din 2015 care depaseste cu 100% cresterea economica. A fost un an in care corul criticilor de profesie a fost extrem de activ, chiar daca nu sunt buni cunoscatori ai mecanismelor administrarii fiscale. Un an in care am preferat sa demonstram prin fapte si printr-o comunicare publica intensa si transparenta, si nu prin prezente la simpozioane, conferinte sau prin studiourile de televiziune (...) in 2016, vom ramane consecventi principiului "toleranta zero la evaziune", pentru ca unul dintre scopurile noastre principale este de a asigura in continuare resursele necesare pentru a sustine o politica fiscala relaxata care sa conduca la prosperitatea mediului de afaceri (...) in maximum 2 ani, Romania va avea un decalaj fiscal sub media UE (...)", a precizat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF, potrivit Agerpres.



In ce priveste impozitul pe profit, s-au incasat 13,764 miliarde lei, in crestere cu 13% ca indice nominal (+1,574 miliarde lei), in comparatie cu anul precedent, in timp ce viramentele inregistrate de la agentii economici s-au majorat cu +11,1%, iar valoarea totala a impozitulului virat de catre bancile comerciale a crescut cu 88,8%.

La impozitul pe venit s-au incasat 26,146 miliarde lei, in 2015, cu 2,705 miliarde lei (+12% indice nominal) mai mult decat in 2014.

Incasarile din taxa pe valoarea adaugata /TVA/ au fost, anul trecut, in cuantum de 57,093 miliarde lei, cu 6,214 miliarde lei (12% indice nominal) mai mari decat rezultatele din perioada similara a anului precedent (50,878 miliarde lei).

In domeniul accizelor (inclusiv taxa pe viciu), fata de incasarile din perioada analizata a anului precedent, incasarile au fost mai mari cu 8% (in termeni nominali), veniturile colectate in 2015 fiind de 25,918 miliarde lei, un plus de 1,918 miliarde lei.

La bugetul fondului national unic pentru asigurari de sanatate se constata o crestere a volumului sumelor incasate cu 11% indice nominal (21,042 miliarde lei cumulat an 2015, fata de 19,026 miliarde lei, in 2014).

Potrivit aceleiasi surse, la bugetul asigurarilor sociale de stat se consemneaza o scadere cu 6% a incasarilor, pana la 36,602 miliarde lei, fata de la 38,845 miliarde lei, in anul anterior.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incasari in crestere la ANAF: cu 14 miliarde de lei in plus":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016