Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Incubatoarele de afaceri au acum propria legislatie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 11 Mai. 2016 Exclusiv
Tags: legea incubatoarelor de afaceri, incubatoare de afaceri, facilitati, fondatori incubatoare

La 10 mai a.c. proiectul de lege privind incubatoarele de afaceri a fost aprobat de catre plenul Camerei Deputatilor. Astfel, incubatoarele de afaceri dispun de o legislatie concreta cu prevederi create pe nevoile acestora.


"Am initiat acest proiect de lege ocupand functia de ministru ca instrument inovator pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Se va atinge astfel, dezideratul Strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea IMM-urilor - Orizont 2020, si anume acela ca Romania poate sa devina tara cu mediul de afaceri cel mai atractiv din Sud-Estul Europei. CNIPMMR va promova activ aceasta lege in randul membrilor privind dezvoltarea si sustinerea incubatoarelor de afaceri. Avand in vedere existenta unui context legislativ, apreciem in acest moment ca fiind oportun sustinerea financiara a incubatoarelor de afaceri prin lansarea unui apel dedicat a Programului Operational Regional, axa 2.1.", sustine Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.
 
Legea privind incubatoarele de afaceri reglementeaza regimul juridic de infiintare si functionare a acestora, prin acordarea de facilitati pentru stimularea infiintarii incubatoarelor de afaceri, pentru crearea de noi locuri de munca, diversificarea economiilor si crearea unui mediu antreprenorial in cadrul comunitatilor locale.

Ce este un incubator de afaceri? Incubatorul de afaceri  este  o structura de sprijin a afacerilor, gestionata de un administrator, care urmareste crearea unui mediu favorabil, sustenabil, pentru intreprinderile mici si mjlocii nou infiintate stimulandu-le potentialul de dezvoltare si de viabilitate, ajutandu-le sa se dezvolte in perioada de inceput, prin asigurarea unor facilitatii comune si a suportului managerial necesar.

Cine poate fi fondator al unui incubator de afaceri? Pot fi fondatori ai unui incubator de afaceri autoritatile publice locale, institutia sau consortiul de institutii de invatamant superior acreditate, institutele, centrele  si statiunile de cercetare-dezvoltare, camerele de comert sau persoane juridice de drept privat.

Cititi continuarea aici.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Incubatoarele de afaceri au acum propria legislatie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016