Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inegalitatea de gen din companii se mentine. In Romania doar 11 la suta din membrii consiliilor de administratie in marile companii sunt femei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: inegalitate, functii, consilii administratie, femei, marile companii, conducere

Potrivit unui nou raport facut de compania de consultanta fiscala si audit Deloitte, Romania nu se diferentiaza cu mult de media globala referitoare la prezenta femeilor in consiliile de administratie ale marilor companii listate, in conditiile in care rata prezentei feminine in randul administratorilor este de 11%.


Astfel, la nivel global, informeaza Zf.ro, numarul femeilor care ocupa pozitii in consiliile de administratie ale companiilor cunoaste un trend ascendent, cu precizarea ca numarul celor care prezideaza consiliile se mentine in continuare la un nivel scazut.

In concret, la acest moment, doar 12% din pozitiile in cadrul consiliilor de administratie sunt ocupate de femi si doar 4% din functiile de lideri ai consiliilor apartin acestora.

"Femeile continua sa fie insuficient reprezentate in consiliile de administratie ale companiilor, avand in vedere obiectivul de 40%. De altfel, procentul reprezentat de aceste femei a scazut la un nivel critic in ultimii cativa ani. imbunatatiri vizibile au existat in sectorul financiar, precum si in cadrul companiilor listate, deoarece acestea se supun celor mai multe reglementari in ceea ce priveste guvernanta corporativa", a declarat Adriana Lobda, Partener Deloitte Romania, citata de Zf.ro.

Potrivit sursei amintite mai sus, astfel de diferente sunt mici in tarile cu o dezvoltare in ce priveste diversitatea de gen. Printre aceste tari se numara  Norvegia, Franta, Suedia si Italia. Aceeasi sursa aminteste ca tarile cu cele mai ridicate procente de femei aflate la conducerea consiliilor sunt Italia (22,2%), Norvegia (18,2%) si Austria (9,1%), in vreme ce statele cu cele mai multe femei in consilii de administratie sunt Norvegia (36,7%), Franta (29,9%) si Suedia (24,4%).

In acelasi raport citat de Zf.ro se arata ca in Romania femeile insumeaza  9,7% din directorii non-executivi ai companiilor mari listate  si 25,4% din executivii seniori ai marilor companii listate.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inegalitatea de gen din companii se mentine. In Romania doar 11 la suta din membrii consiliilor de administratie in marile companii sunt femei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016