Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inregistrare gratuita a firmei si zero costuri. Cum arata noile masuri pentru sustinerea antreprenorilor romani?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: firmele mici, subventii, angajarea absolventilor, florin jianu, intreprinzatorului debutant, inregistrare gratuita

Integrarea tinerilor in munca si afaceri va fi stimulata prin mai multe programe europene si noi masuri, asa cum a anuntat recent ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, aflat in vizita in judetul Galati, cu ocazia "Zilei intreprinzatorului", la invitatia Patronatului IMM-urilor din acest oras.



Astfel, acesta a anuntat, informeaza Romanialibera.ro si ca firmele mici si mijlocii care creeaza locuri de munca vor beneficia, incepand cu luna iulie a acestui an, de subventii la angajarea absolventilor din "promotia 2014", pentru o perioada de 6-12 luni.

Aceasta masura, noteaza sursa, a fost adoptata pentru ca lipsa de finantare si capacitatea redusa a IMM-urilor de capitalizare fac dificila crearea de noi locuri de munca la nivelul firmelor mici si mijlocii.

In aceasta privinta, ministrul a declarat:

"Incepand din luna iulie am creat o schema de subventii pentru incurajarea crearii de noi locuri de munca pentru care am reusit sa atragem o finantare europeana in valoare de 40 de milioane de euro. Practic, prin acest program din fonduri europene, vor fi sustinuti absolventii de liceu, cu un salariu maxim net de pana la 900 de lei, iar absolventii de facultate, cu un salariu net maxim de pana la 1.300 de lei, pe o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni, cu obligativitatea intreprinzatorilor sa ii mai tina inca o perioada fata de cea pentru care au obtinut subventie".

Totodata, se vor derula programe de sustinere a afacerilor demarate de tineri:


"Cred ca Romania are nevoie de o noua clasa, tanara, de antreprenori care sa intre in economie si am trimis in Parlament, in procedura de urgenta, o lege a intreprinzatorului debutant, care elimina criteriul varstei si da posibilitatea oricarui roman care nu a mai avut niciodata o firma sa beneficieze de o serie de facilitati atunci cand isi inregistreaza o firma: inregistrare gratuita, fara costuri, la Registrul Comertului: pentru 4 angajati are deduceri de CAS, poate aplica un plan de afaceri pentru 10.000 de euro la ministerul nostru, poate lua un imprumut garantat pana la 80% de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri in valoare de pana la 80.000 de euro".

In acelasi timp, aminteste Romanialibera.ro, au fost anuntate de catre ministrul Florin Jianu doua alte programe noi lansate de CE:

"Comisia Europeana a lansat joi un program de competitivitate, Cosme 2014-2020, prin care sunt pusi la dispozitia intreprinzatorilor 2,3 miliarde de euro, pentru sustinerea si dezvoltarea afacerilor, crearea de parteneriate etc. Tot joi, Comisia Europeana a informat si despre programul de inovare si cercetare al Uniunii Europene, Horizon 2020, program care pune la dispozitia organizatiilor intermediare de tip patronal, camere de comert, institute de cercetare, universitati, o suma globala de 78 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inregistrare gratuita a firmei si zero costuri. Cum arata noile masuri pentru sustinerea antreprenorilor romani?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016