Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

INS anunta un deficit comercial de 6,4 miliarde de euro la 10 luni

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 10 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: deficit comercial, ins, exporturi, bunuri, schimburi intracomunitare

Potrivit datelor facute publice saptamana aceasta de Institutul National de Statistica (INS), deficitul balantei comerciale (FOB/CIF) a crescut, in primele 10 luni ale acestui an, cu 1,5 miliarde de euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie, exporturile si importurile au crescut cu 4,3%, respectiv cu 7,1%, comparativ cu perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2014", informeaza INS, citat de Agerpres, precizand totodata ca in primele 10 luni ale acestui an exporturile FOB au insumat 45,9 miliarde de euro, iar importurile CIF - 52,3 miliarde de euro.

De asemenea, potrivit aceleiasi surse, se remarca procente semnificative in zona exporturilor si importurilor din primele zece luni ale acestui an sunt detinute de grupele de produse: masini si echipamente de transport (44,2% la export si 36,9% la import) si alte produse manufacturate (32,9% la export si respectiv 31,3% la import).

"Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri (Intra-UE28) in perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2015 a fost de 33,9 miliarde de euro la expedieri si de 40,26 miliarde de euro la introduceri, reprezentand 73,8% din total exporturi si 77% din total importuri", se arata in raportul INS.

Valoarea schimburilor extracomunitare de bunuri (Extra-UE28) a fost de aproximativ 12 miliarde de euro atat la exporturi cat si la importuri, reprezentand 26,2% din total exporturi si 23% din total importuri, aminteste Agerpres, citand datele INS.

De asemenea, in luna octombrie, comparativ cu septembrie, s-a inregistrat o crestere a exporturilor cu 1,5%, la aproape 5 miliarde de euro, iar importurile cu 3,8%, la 5,9 miliarde de euro, rezultand un deficit de 879,1 milioane euro, se mai arata in comunicatul INS.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "INS anunta un deficit comercial de 6,4 miliarde de euro la 10 luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016