Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inspectorii antifrauda vor primi venituri mai mici. Promisiunea facuta de ANAF poate corecta situatia?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 08 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: inspectorii antifrauda, spor de risc, suprasolicitare neuropsihica, anaf

Potrivit noilor reglementari bugetare, inspectorii antifrauda ar urma sa primeasca salarii mai mici. Lucrurile nu par in intregime clare la momentul actual, mai ales ca diminuarea se va face neacordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica. Vorbim insa de functii care implica prin definitii astfel de sporuri, iar clarificari in aceasta privinta sunt necesare.

Iata ce precizari a facut ANAF referitor la diminuarea sporului de risc si solicitare neuropsihica pentru inspectorii antifrauda:

"in constructia bugetara pentru anul 2017 nu s-au  alocat fonduri care sa sustina acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica, pana la nivelul maxim prevazut de lege (25% din salariul de baza), de care au beneficiat inspectorii antifrauda in anii precedenti.

Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentand un procent de 95,38% din executia anului 2016.

in ciuda acestei situatii, conducerea ANAF a apreciat necesitatea  mentinerii acestui spor in cuantum de 5 % din salariul de baza, pentru inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala, precum si a sporurilor acordate pentru orele suplimentare efectuate, in cuantum de 75%.

Mentionam ca se va reveni cu o analiza in ceea ce priveste modificarea procentului sporului de risc si suprasolicitare neuropsihica in momentul unei eventuale rectificari bugetare pozitive, luandu-se masurile care se vor impune".

Ca in orice profesie cu astfel de grad de risc si suprasolicitare, legea trebuie sa functioneze corect, iar orice clarificari ar fi necesare, acestea ar trebui sa fie aduse cat mai urgent pentru a remunerarea corecta a profesionistilor din domeniu.
 
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inspectorii antifrauda vor primi venituri mai mici. Promisiunea facuta de ANAF poate corecta situatia?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016