Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Instrumente de finantare destinate tinerilor cercetatori, aferente anului 2014

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: finantare, cercetatori, cereri de finantare, competitii, bugetul

In vederea stimularii formarii si dezvoltarii noilor generatii de cercetatori si conducatori de doctorat, implicati in activitati de cercetare stiintifica, dezvoltare tehnologica si inovare, respectiv pentru crearea conditiilor favorabile obtinerii unor rezultate stiintifice, cu impact international, Ministerul Educatiei Nationale a anuntat lansarea a trei instrumente de finantare in anul 2014.


Proiectele de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente, din cadrul programului "Resurse Umane" al Planului National de Cercetare, Dezvoltare Tehnologica si Inovare, au ca scop sprijinirea tinerilor cercetatori si a doctorilor in stiinte pentru constituirea unei echipe de cercetare si a unui program de cercetare independent. Programul se adreseaza in egala masura tinerilor cercetatori care activeaza in prezent in strainatate, dar doresc sa isi desfasoare activitatea de cercetare intr-o institutie din Romania. Acest program poate contribui, de asemenea, la dezvoltarea semnificativa a capacitatii tinerilor cercetatori de a candida cu succes la instrumente de finantare europene si internationale

Un alt instrument pentru stimularea dezvoltarii sectorului cercetarii este Bursa Tanarului Cercetator. Acordarea burselor urmareste stimularea integrarii in activitati de cercetare de inalt nivel a tinerilor cu calitati profesionale deosebite, care au realizat performante confirmate pe plan national si international, prin participarea la olimpiade si concursuri profesionale de prestigiu. Bursele asigura crearea conditiilor pentru efectuarea in tara a studiilor universitare si integrarea in activitati de cercetare in domenii stiintifice de varf, respectiv crearea la nivelul institutiilor de invatamant superior a unor grupuri de cercetare performante. Bursele de cercetare se acorda pentru absolventii de liceu din promotia 2014, care au obtinut premii si/sau medalii sau alte forme de premiere echivalente la olimpiadele internationale sau in competitii internationale/globale de inovare, in ultimii doi ani de liceu, si sunt inmatriculati ca studenti intr-o institutie de invatamant superior din Romania. Bursele se acorda pentru o perioada de 24 luni, cu posibilitatea de extindere cu o perioada de maximum 18 luni in functie de performantele obtinute, cuantumul burselor fiind de 15.000 euro/echivalent lei, pentru intreaga perioada de acordare a bursei (24 luni). Se acorda suplimentar suma de 2.000 euro/echivalent lei, pentru participarea la evenimente stiintifice internationale in domeniul de cercetare ales.

De asemenea, MEN a anuntat premierea obtinerii atestatului de abilitare prin care Ministerul are in vedere acordarea de premii pentru obtinerea atestatului de abilitare, pentru a crea in Romania un corp de conductori de doctorat capabil sa alinieze performantele invatamantului superior la cele internationale, prin formarea unor generatii de tineri cercetatori competitive la nivel european si international.

Premiul se adreseaza cadrelor didactice/cercetatorilor din invatamintul superior sau afiliati unor institutii de drept public sau de drept privat din Romania care au obtinut atestatul de abilitare. In perioada 12 – 14 noiembrie 2014, ora 11.00, au fost primite 40 cereri de finantare pentru Subprogramul "Premierea obtinerii atestatului de abilitare". Bugetul total solicitat este de 240.000 lei, in conditiile in care bugetul alocat acestui subprogram este de 180.000 lei.

Sursa: MEN

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Instrumente de finantare destinate tinerilor cercetatori, aferente anului 2014":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016