Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Intreprinzatorii fac legea... o lege care sa ii protejeze impotriva abuzurilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Sep. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, intreprinzatori, penalitati, protectia intreprinzatorului, proiect de lege

Un nou proiect de lege a fost prezentat la inceputul lunii septembrie in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor in ce priveste protectia intreprinzatorilor din Romania. Potrivit argumentelor din Nota de fundamentare, printre cele mai des intalnite dificultati pe care le intampina intreprinzatorii se afla chiar relatiile lor cu autoritatile statului roman, acestia confruntandu-se cu frecvente incalcari ale drepturilor si libertatilor economice, cu intarzieri in plata prestatiilor sau lucrarilor, cu penalitati cauzate de intarzierile in plata arieratelor, in rambursarea sumelor cuvenite, cu abuzuri ale institutiilor de control, cu neonorarea angajamentelor contractuale si chiar cu nerespectarea legii.



Se considera astfel necesara instituirea unei legi cadru care sa prevada expres drepturile si libertatile intreprinzatorului roman, obligatiile acestuia, precum si modalitatile prin care poate fi protejat impotriva abuzurilor.

Nota de fundamentare a proiectului mentioneaza ca legea prevede si cadrul institutional reprezentat de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Intreprinzatorului, ca autoritate publica autonoma, aflata sub control parlamentar. Aceasta este condusa de un Consiliu Director compus din membri ai confederatiilor patronale reprezentate la nivel national si din reprezentanti numiti de catre Parlament.

Atributiile principale ale Autoritatii Nationale pentru Protectia Intreprinzatorului sunt legate de monitorizarea permanenta a mediului de afaceri din Romania, de reprezentarea intereselor intreprinzatorilor la toate nivelurile, de ameliorarea cadrului normativ national si, mai ales, este autoritatea care verifica si solutioneaza sesizarile legitime ale intreprinzatorilor.

Puteti consulta continutul noii legi propuse AICI.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Intreprinzatorii fac legea... o lege care sa ii protejeze impotriva abuzurilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016