Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ioana Petrescu a facut mai multe declaratii cu privire la modificarile din Codul fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: codul fiscal, ioana petrescu, modificari, reducerea tva, impozitul pe profit

Consilierul primului ministru pe probleme economice, Ioana Petrescu, a declarat recent ca masurile din proiectul de modificare a Codului Fiscal, alaturi de reducerea TVA la alimente pot fi sustinute pe termen lung, dovada fiind masurile adoptate in 2014, respectiv neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea CAS cu cinci puncte procentuale, care nu au dezechilibrat bugetul, sustine consilierul primului ministru pe probleme economice.


Fostul ministru de finante a declarat intr-un interviu acordat Agerpres ca reducerea TVA la alimente se va reflecta semnificativ in preturi, dar va duce si la o diminuare a evaziunii fiscale din domeniu, estimata la aproape 10 miliarde de lei in 2012.

Intrebata de sursa amintita in ce masura considera intemeiate observatiile facute de reprezentantii mediului de afaceri pe tema Codului fiscal, fostul ministru a declarat:

"La Codul Fiscal s-a lucrat de foarte mult timp, nu este facut peste noapte. Se lucreaza la el de peste doi ani. S-a inceput lucrul cand era ministru Daniel Chitoiu, a continuat cat am fost eu ministru si Darius Valcov. in tot acest timp, echipa de lucru de la Ministerul Finantelor a ramas aceeasi, de la secretar de stat in jos, si a existat continuitate tehnica. in aceasta perioada, au existat consultari incontinuu cu mediul de afaceri.

Ei au venit cu sugestii de imbunatatire sau cu alte optiuni, acestea au fost analizate, unele dintre ele au fost preluate in Codul Fiscal, asa cum a fost el trimis catre Parlament, iar altele nu. Aici explicatia este foarte clara: ca reprezentant al Guvernului, trebuie sa ai in vedere interesele tuturor partilor implicate, ale mediului de afaceri, ale sindicatelor, patronatelor, angajatilor, angajatorilor s.a.m.d. De multe ori, aceste interese se bat cap in cap si trebuie sa iei o decizie la nivel central, cum este mai bine. si, ca atare, nu toate sugestiile din partea mediului de afaceri au fost incluse in Codul Fiscal. Dar am incercat pe cat posibil sa ii ascultam, si atunci cand au existat sugestii foarte bune sa fie incorporate".

In ce priveste criticile, fostul ministru e de parere ca acestea nu vin din partea mediuui de afaceri:

"Criticile, asa cum le vad eu, cele mai multe nu vin din partea mediului de de afaceri. Ei au spus ca, in principiu, este un Cod Fiscal bun si binevenit. Majoritatea criticilor au venit din partea Consiliului Fiscal, iar acestea nu cred ca sunt intemeiate. Ce a facut Consiliul Fiscal si pe vremea cand eram eu ministru si acum cand avem Codul Fiscal este sa critice tot ceea ce a facut Guvernul. Va amintiti ca acum un an discutam de neimpozitarea profitului reinvestit. Guvernul a estimat un impact de 137 de milioane de lei in 2014. Consiliul Fiscal a venit cu estimari de la 475 la 740 de milioane de lei impact, a spus ca vor fi afectate tintele bugetare pentru anul 2014! Ei bine, nu au avut dreptate! Am stat foarte bine cu deficitul bugetar, sub 2% din PIB, pe impozitul pe profit s-a incasat cu 12% in plus in 2014 fata de 2013. Apoi, am venit cu reducerea de CAS cu 5 puncte procentuale. Aici a fost apocalipsa in trei acte din punctul de vedere al Consiliului Fiscal. Ei spuneau ca exista pericol de declansare a procedurii de deficit excesiv, ca nu ne incadram in tinte. Ne-am incadrat in tinte, CAS este inca redus, s-a colectat cu 5,9% mai mult din contributii de asigurari in 2014 fata de 2013, si aceasta masura va fi in continuare una foarte buna".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ioana Petrescu a facut mai multe declaratii cu privire la modificarile din Codul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016