Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Isarescu a facut declaratii noi privind viitoarele reduceri de impozite si cresterea salariilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: isarescu, bnr, reduceri de impozite, salarii

La inceputul saptamanii in curs, a avut loc la sediul BNR, o intalnire intre guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si diplomati ai ambasadelor UE din Romania. Intalnirea a avut ca tema economia locala.


Iata care au fost unele dintre mesajele transmise de Isarescu in cadrul discutiei, catre investitorii din statele UE, potrivit HotNews.ro:

"    2015 a fost al cincilea an consecutiv de crestere economica. Dupa o crestere de 2,4% in 2014 ne asteptam la in 2015 economia sa creasca cu 3,5%, cu mult peste media UE.

    Deficitul de cont curent este de asteptat sa ramana sub 1,0% din PIB in 2015, iar rezervele internationale raman la un nivel confortabil, in ciuda rambursarii aproape integrale a imprumutului de la FMI.

    O deviatie semnificativa de la MTO pare probabila in anii urmatori datorita reducerilor viitoare de taxe si a cresterilor salariale in sectorul public.

    In ciuda cresterii rapide pe parcursul anilor de criza a ponderii datoriei in PIB, acest indicator ramane situat la sub 40% din PIB (al patrulea cel mai mic nivel din UE) Sistemul bancar este rezistent la socuri. Am asistat la scaderea ratei creditelor neperformante pe fondul curatirii bilantului bancilor iar expunerea asupra sistemul bancar din Grecia este limitata.

    Redresarea economica  de dupa 2010 a fost initial condusa de nexporturi. Din 2014, consumul interna a inlocuit exporturile nete.

    Ratele rapide de crestere in domeniul echipamentelor electrice si in sectorul auto au contribuit cel mai puternic la performanta favorabila a industriei In ultimul timp, serviciile de IT & C au capatat o consistenta tot mai puternica, ponderea lor in PIB depasind-o pe cea a sectorul ui agricol in 2014 si fiind in prezent  aproape de cota detinuta de constructii."

De asemenea, acesta a amintit ca obiectivul pe termen mediu a fost atins in 2014 si ca pentru 2015 e estimata o mentinere aproape de tinta, "dar o deviere semnificativa pare probabila  in urmatorii ani datorita  viitoarelor reduceri de impozite si a cresterilor salariale in sector public".


  In plus, conform declaratiilor facute cu ocazia acestei intalniri, s-a precizat ca Romania pe locul al treilea din UE din punct de vedere al independentei energetice ( dupa Estonia si Danemarca) capitalul rusesc fiind prezent (direct sau prin intermediul societatilor care detin sediul in alte tari UE) la fier si otel (TMK), metalurgie (Alro Slatina) si rafinarea petrolului (Lukoil). Niciuna dintre companiile cu capital rusesc nu poate fi considerata de importanta sistemic. In sectorul financiar nu exista legaturi directe intre sistemul bancar romanesc si cele de Rusia si Ucraina
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Isarescu a facut declaratii noi privind viitoarele reduceri de impozite si cresterea salariilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016