Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

La final de an se constata ca exista o pierdere majora in sistemul bancar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Oct. 2014 Exclusiv
Tags: pierdere, sistemul bancar, banca nationala, radu ghetea, arb

Potrivit declaratiilor facute joi de presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea intr-un seminar pe teme economice, sistemul bancar din Romania va incheia anul 2014 cu o pierdere majora, avand in vedere procesul de curatare a bilanturilor de creditele neperformante, care ar fi trebuit sa se incheie la finalul lunii septembrie, dar nu s-a finalizat inca.



"In opinia mea 2014 va fi un an cu o pierdere majora (in sistemul bancar — nr.). in 2013 sistemul bancar a fost pe usoara crestere, dar in cei trei ani anteriori a inregistrat pierderi. Deja, la opt luni, a fost anuntata de catre Banca Nationala a Romaniei o pierdere la nivelul sistemului, si nici macar nu incepuse foarte bine procesul de curatire a bilanturilor. Eu am mai spus si repet: Factura crizei o plateste sistemul bancar in mare parte, pentru ca toate aceste provizioane pe care trebuie sa le facem pentru creditele neperformante inseamna tot atatia bani pe care nu i-am recuperat de la clientii care au intrat in faliment, pe care probabil nu o sa ii recuperam niciodata la valoare initiala pentru ca intre timp, clientii fie nu o sa mai poata misca deloc, fie garantiile pe care le avem nu mai au valoarea pe care au avut-o", a explicat Ghetea, citat de Agerpres.

De asemenea, referitor la procesul de externalizare a creditelor neperformante, anunta aceeasi sursa, presedintele ARB a declarat:

"Au fost facute actiuni de curatire a bilanturilor, care s-au dorit a fi finalizate undeva in septembrie, cel putin aceasta a fost solicitarea din partea Bancii Nationale. in opinia mea nu s-au finalizat. Noi am spus ca lucrurile nu sunt chiar foarte simple, BNR a inteles si a zis ca cine nu reuseste pana la 30 septembrie vine si justifica de ce".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "La final de an se constata ca exista o pierdere majora in sistemul bancar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016