Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea concurentei s-a schimbat. Firmele au sansa de a reduce amenzile!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: legea concurentei, modificari, controale inopinate, amenzi, recunoasterea faptelor, investigatie

Firmele pot beneficia de reduceri ale amenzilor in cazul in care indeplinesc noile conditii impuse prin mai multe modificari aduse la Legea Concurentei.


Printr-o Ordonanta de urgenta aprobata martide Guvern, se aplica ami multe masuri de eficientizare in acest domeniu. Pentru recunoasterea faptelor dupa finalizarea raportului de investigatie, prevederile de pana la acest moment stabileau o reducere de doar 10%.

Noile prevederi stabilesc ca respectiva companie care isi recunoaste vina pe parcursul investigatiei poate beneficia de o reducere a amenzii cuprinsa intre 10% si 30% din valoarea initiala a acesteia.

In plus, informeaza HotNews.ro, in conformitate cu prevederile Uniunii Europene, pentru a stimula companiile sa recunoasca savarsirea unei fapte anticoncurentiale anterior finalizarii investigatiei, s-a introdus in Legea Concurentei, procedura tranzactionarii.

Procedura aduce su cine beneficii nu numai pentru autoritatea de concurenta, cat si pentru companii. Mecanismul procedurii tranzactionarii consta in recunoasterea faptei anticoncurentiale pe parcursul investigatiei, explica aceeasi sursa. Pana la momentul prezent, companiile puteau recunoaste ca au savarsit o fapta anticoncurenntiala doar dupa finalizarea raportului de investigatie, in cadrul procedurii de audiere.

Noua procedura inseamna cresterea eficientei masurilor aplicate, deblocarea de resurse care urmeaza sa fie redirectionate catre solutionarea altor cazuri, dar si probabilitatea ca aceste decizii sa nu mai fie atacate in instanta.

De asemenea, "amendamentele aduse Legii Concurentei conduc la reducerea timpului si a costurilor pe care le au companiile implicate in cazurile instrumentate de Consiliul Concurentei (spre exemplu cheltuielile cu asistenta juridica, implicarea managementului companiei in alte activitati decat cele de gestionare a afacerii)", noteaza aceeasi sursa.

Se permite totodata derularea unor inspectii inopinate fara a mai avea ca obstacol argumentul potrivit caruia  spatiul in care intreprinderea isi desfasoara activitatea nu este detinuta legal de catre aceasta.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea concurentei s-a schimbat. Firmele au sansa de a reduce amenzile!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016