Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea insolventei merge la promulgare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iun. 2014 Exclusiv
Tags: legea insolventei, insolventa, curtea constitutionala, scrisoare, victor ponta

A fost motivata de Curtea Constitutionala decizia din 21 mai prin care s-a constatat ca este constitutionala Legea insolventei. Drept urmare, actul normativ va fi trimis presedintelui pentru promulgare si publicat in Monitorul Oficial.


La 21 mai Curtea Constitutionala a decis ca Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa este constitutionala, fiind astfel repinsa sesizarea PNL, informeaza Mediafax, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputatilor in 15 aprilie.

In documentul intocmit de PNL si care viza 15 articole, se arata ca legea incalca liberul acces la justitie si proprietatea, introduce o discriminare si poate afecta industria.

Mediafax aminteste ca premierul Victor Ponta i-a cerut, marti, presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sa ii trimita presedintelui Basescu decizia privind Legea insolventei, declarata constitutionala, pentru ca actul sa poata fi promulgat. Ponta arata ca netransmiterea catre presedintele Traian Basescu a deciziei privind Legea insolventei, procedura care sa permita promulgarea actului, genereaza neincasarea unor venituri.

In raspunsul la scrisoarea premierului Victor Ponta, presedintele Curtii Constitutionale arata ca in sedinta din 21 mai, plenul CC, cu unanimitate de voturi, a respins ca neintemeiata obiectia de neconstitutionalitate si a constatat ca mai multe prevederi din Legea privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa, precum si ale legii, in ansamblul sau, sunt constitutionale, in raport de criticile formulate.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea insolventei merge la promulgare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016