Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea insolventei persoanelor fizice nu este un panaceu al debitorului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Feb. 2015 Exclusiv
Tags: legea insolventei, insolventa, persoanele fizice, bnr, proiectul, adoptat, senat

In cadrul Colocviului cu tema "Reglementarea procedurii insolventei persoanei fizice in Romania. Modele si solutii legislative", directorul Directiei Juridice din Banca Nationala a Romaniei, Alexandru Paunescu, a declarat ca Legea insolventei persoanelor fizice nu este un panaceu al debitorului, ci o modalitate colectiva de recuperare a creantelor de catre creditori, iar declansarea procedurii presupune limitarea capacitatii debitorului de a decide asupra bunurilor sale.

"Pe fondul unor neclaritati, s-au creat anumite asteptari. Insolventa nu este un panaceu al debitorului ci o modalitate colectiva de recuperare a creantelor de catre creditori. Desigur ca in final se poate ajunge la stergerea datoriilor debitorului, dar declansarea procedurii nu conduce si nu ar trebui sa conduca numai la stergerea datoriilor si in niciun caz automat. stergerea datoriilor nu este un drept al debitorului ce poate fi exercitat in orice conditii", a mai spus Paunescu, citat de Agerpres.

De asemenea, aceeasi sursa noteaza ca oficialul BNR a declarat ca insolventa nu ar trebui privita ca un sistem de asigurare sociala. Totodata, acesta a mentionat ca o astfel de lege are avantaje dar si dezavantaje pentru debitori, la dezavantaje punctand limitarea dreptului de a dispune de bunurile proprii. "Deschiderea procedurii presupune limitarea capacitatii debitorului de a dispune in ceea ce priveste patrimoniul sau", a explicat directorul BNR.

In opinia sa, e importanta si clarificarea unor aspecte legate de criteriile pentru determinarea cheltuielilor de trai rezonabile in privinta asigurarii unui nivel minim de subzistenta pentru debitor.

La acest moment, informeaza Agerpres, proiectul de lege se afla in dezbatere in Comisia juridica din Camera Deputatilor dupa ce a fost adoptat de Senat in decembrie 2014.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea insolventei persoanelor fizice nu este un panaceu al debitorului":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016