Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea Preventiei scapa firmele de amenzi. Care sunt conditiile si cum putem beneficia de ele?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: legea preventiei, amenzi, sanctiuni, control, anaf

V-ati confruntat, cu siguranta, nu doar o data, cu situatii in care, in timpul unui control, nu ati reusit sa prezentati la timp documentele justificatoare cerute de inspectorii fiscali. Sau poate ca, din cauza ca nu ati putut contracara o greseala semnalata de inspector, ati primit amenda. Astfel de situatii care sunt adesea semnalate de mediul de afaceri si-ar putea reduce numarul prin Legea preventiei.

Astfel ati putea sa evitati amenzile pentru firme, sanctiunile dure sau chiar inchiderea companiei! Si cine nu-si doreste sa vada firma in continua dezvoltare, la adapost de amenzi si penalitati?

Legea Preventiei porneste de la ideea de educare si informare a antreprenorilor, venind in sprijinul acestora printr-o clarificare a unor prevederi pe care acestia trebuie sa le respecte. La prima abatere nu veti mai primi amenda, ci un plan de redresare si de corectare a acestor abateri semnalate de inspectori. Va trebui mai apoi ca in termenul dat de autoritati sa corectati aceste erori si sa va conformati astfel planului in cauza. In caz contrar, se vor aplica amenzile si sanctiunile corespunzatoare, fara a mai fi aplicata amanarea acestora, ca in cazul primei abateri.

Legea Preventiei va intra in dezbatere publica, alaturi de Legea Investitiilor publice. Premierul Sorin Grindeanu a declarat ca Legea Preventiei este foarte importanta pentru toti agentii economici si ca trebuie dezvoltata si partea de indrumare, nu doar cea de control:

"In perioada imediat urmatoare, insemnand zile, vom supune spre dezbatere publica legea preventiei. Este o lege extrem de importanta pentru noi si nu numai pentru noi, ci pentru toti agentii economici. Dincolo de partea de control pe care multe agentii, ministere, institutii o au, cred ca trebuie dezvoltata si acea parte de indrumare. Prin aceasta lege (….) acoperim si aceasta parte destul de importanta, care este o conditie-cheie pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare economica".

Reglementarile noilor propuneri incluse in Legea Preventiei vizeaza ordonarea modului in care functioneaza ANAF, Inspectia Muncii si  ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor)

Legea Preventiei va reglementa modul in care institutii precum Fiscul, Inspectia Muncii sau Autoritatea Sanitar-Veterinara lucreaza cu contribuabilii.

"De prea multe ori ANAF, ITM,  ANSVSA au uitat de indrumarea contribuabililor. Scopul statului nu e sa dea amenzi repetate care sa duca la inchiderea unor afaceri. Legea preventiei va clarifica componenta de indrumare", a declarat premierul Grindeanu pentru Radio Romania.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea Preventiei scapa firmele de amenzi. Care sunt conditiile si cum putem beneficia de ele?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016