Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea Responsabilitatii Fiscale poate schimba strategia fiscal-bugetara

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: legea responsabilitatii fiscale, usl, ionut dumitru, consiliul fiscal, guvernul, programul de guvernare

Noua structura guvernamentala permite unele modificari in ce priveste Strategia fiscal-bugetara formulata de vechea guvernare, asa cum a declarat presedintele Consiliul Fiscal, Ionut Dumitru.


In conditiile in care alianta de guvernare nu mai exista, poate fi folosita clauza de exonerare, declara Ionut Dumitru, pentru Agerpres:

"Lucrurile sunt destul de clar stipulate in Legea Responsabilitatii Fiscale: Atunci cand se modifica structura guvernamentala exista o asa-numita clauza de exonerare. Adica, in momentul in care ai o alta majoritate politica, respectiv un alt Guvern, acesta poate sa spuna - ramanem in aceeasi strategie fiscal - bugetara pe care si-a asumat-o Guvernul anterior sau o schimbam. Ramane de vazut ce va decide noul Guvern. Practic, conform legii, exista posibilitatea ca politicile economice din programul de guvernare anterior sa fie schimbate".

Acesta a mentionat insa ca cele mai multe masuri de reducere a fiscalitatii din Programul de Guvernare al USL erau la stadiul de intentie:

"Ele nu erau incluse in niciun fel de proiectie bugetara. Nici pentru 2014 nu s-au bugetat reducerea CAS sau reducerea de impozit pe profitul reinvestit sau alte masuri care au fost incluse in programul de guvernare".

Acesta e de parere ca nu ne putem astepta la schimbari foarte mari in acest an, mai ales ca unele structuri tin cont de acordurile incheiate cu UE si FMI:

"Probabil vom avea o noua majoritate care ramane de vazut ce va implementa la nivel economic. Fiind an electoral, insa, probabil ca foarte multe modificari la nivel economic nu putem anticipa in 2014.

Mai ales ca avem un acord cu FMI si Uniunea Europeana, unde anumiti parametrii sunt deja fixati. Ramane de vazut incepand cu 2015, in functie de Guvernul de atunci, ce politici economice se vor implementa. Mai degraba situatia politica de acum cred ca ridica riscuri pentru anii urmatori, date fiind incertitudinile legate de cine va forma coalitia si care va fi viziunea economica".

Acesta a mai amintit, tot pentru Agerpres, ca in ultimii ani Romania a reusit sa creasca gradul de incredere pe care il au investitorii straini in tara noastra, mai ales dupa introducerea tarii in indicele JP Morgan de titluri de stat in moneda locala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea Responsabilitatii Fiscale poate schimba strategia fiscal-bugetara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016