Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mai putine firme intrate in insolventa la acest inceput de an. Ce spun datele?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: firme, insolventa, ianuarie, onrc, persoane fizice, caen

Asa cum arata cele mai noi date din partea Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC), numarul societatilor intrate in insolventa a scazut, in ianuarie, cu 54,72%, comparativ cu aceeasi luna din 2014, ajungand la 930 unitati, conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).



Cel mai mare numar de firme intrate in insolventa a fost inregistrat in municipiul Bucuresti, respectiv 220, in scadere cu 38,89%. Pe urmatoarea pozitie se situeaza judetul Constanta, cu 58 (+16%), urmat de judetul Bihor cu 48 (minus 75,38%).

Conform Agerpres, in ianuarie au fost inmatriculate 8.501 persoane fizice si juridice, cu 0,16% mai putine decat in aceeasi luna din 2014.

Cele mai multe au fost in Bucuresti, respectiv 1.410, urmat de judetul Cluj cu 455 si de Iasi cu 344. Din punct de vedere al clasificarii CAEN, cele mai multe inmatriculari - 2.486 au fost inregistrate in domeniul "Comertului cu ridicata si cu amanuntul; repararea autovehiculelor si motocicletelor", in scadere cu 15,44% fata de ianuarie 2014.

Potrivit aceleiasi surse, cu privire la procentul de radiere, s-a inregistrat un numar de 6.469 de radieri, in scadere cu 10%, fata de ianuarie 2014, cand s-au inregistrat 7.188 de astfel de operatiuni.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mai putine firme intrate in insolventa la acest inceput de an. Ce spun datele?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016