Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Mediul de afaceri in dialog cu MFP. Care au fost cerintele?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: mediul de afaceri, mfp, dan manolescu, ipoteca de rang, pierdere, an fiscal, re-esalonarile

Redam, prin randurile urmatoare, dialogul purtat de reprezentanti ai mediului de afaceri cu Dan Manolescu, secretar de stat din Ministerul de Finante.



Printre cererile facute de mediul de afaceri se numara posibilitatea ca esalonarile la plata impozitelor sa poata fi decisa si de autoritatile fiscale locale, informatii cu privire la taxa pe constructiile speciale, precum si modernizarea site-ului Ministerului de Finante si detalii legate de impozitul forfetar.

In plus, noteaza Hotnews, oameni din mediul de afaceri autohton, precum si reprezentanti ai consultantilor fiscali, au mentionat in cadrul acestei intalniri ca actuala legislatie lasa mult loc de interpretari si ca e dificil de respectat.

Ideal ar fi ca Finantele sa accepte o ipoteca de rang doi asupra imobilelor care sa permita re-esalonarile.

Reprezentanta unui lant hotelier: In acest moment, re-esalonarile la plata taxelor nu pot fi decise si de catre autoritatile fiscale locale. Cand facem acest lucru la nivel de judet ni se spune ca nu permite Codul Fiscal.

Dan Manolescu: E prima oara cand aud o asemenea sesizare.

Compania hoteliera: Sa stiti ca sunt in Romania si societati care isi achita impozitele corect, nu doar evazionisti. Cu toate astea, nu reusim sa gasim intelegere sub nici o forma cu autoritatile fiscale, mai ales la cele locale. A doua problema: aceste esalonari se fac cu garantii coletarale. Ori, noi am luat credite de la banca si nu mai avem cu ce garanta
 
Manolescu: Nu e problema noastra asta! Cine sa renunte la garantii: Statul sau banca? Ca cineva trebuie sa renunte! Duceti-va la ARB si sustineti acolo sa renunte ei, noi nu avem nimic impotriva!

Compania hoteliera: Domnule secretar de stat, impozitele nu sunt platite la timp in cazul nostru din cauza lipsei de cash, nu pentru ca nu vrem. Si pentru ca nu avem ce sa ipotecam, trebuie sa ne luam gandul de la re-esalonari.

Manolescu: Pai sa va dea de la banca o scrisoare de garantie.

Compania hoteliera: D-le ministru, pentru asta imi trebuie un depozit colateral. Ideal ar fi ca Finantele sa accepte o ipoteca de rang doi asupra imobilelor care sa permita re-esalonarile.

Manolescu: E un subiect care trebuie discutat.


    Ordonanta privind impozitul pe constructiile speciale va fi modificata


"Momentan Legea e in Parlament, unde se vor face corectii. Mai exact va specifica ce active vor fi supuse acelui impozit. Sa nu se astepte nimeni sa dam norme de aplicare pana cand corectiile nu vor fi aduse. Acest lucru se va intampla probabil prin luna martie. Eolienele si fotovoltaicele se confrunta cu probleme, stim asta, dar repet, vom aduce corectii", a explicat Manolescu

    Figuram cu pierderi pe site-ul MFP, desi noi suntem pe profit!

Om de afaceri: Compania noastra opereaza cu un an fiscal diferit de cel calendaristic. Pe site-ul Finantelor aparem cu bilantul de la 31 decembrie, adica la jumatatea anului nostru fiscal, cand suntem de multe ori pe pierdere. Incasarile noastre vin in cea mai mare parte in a doua jumatate a exercitului fiscal. E neplacut ca oricine se uita acolo vede ca firma noastra e pe pierdere, desi noi suntem profitabili.

Manolescu: Dar aceste date nu sunt publice. Eu nu cred ca cineva are acces la datele dumneavoastra de la Ministerul Finantelor! (sublin. mea DP)

Om de afaceri:Ba da, intra pe site si se uita acolo. Cum sa nu se vada?

Manolescu: La MFP sau la Registrul Comertului?


Om de afaceri: La Finante!

Manolescu: Din punctul meu de vedere aceste informatii nu ar trebui publicate pe site. Acele date sunt pentru scopuri proprii ale Finantelor.


Sursa: Hotnews.ro

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Mediul de afaceri in dialog cu MFP. Care au fost cerintele?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016