Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP: Colectarea taxelor e peste nivelul de anul trecut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: colectarea taxelor, mfp, decizie de impunere, contul iban, impozitele, ioana petrescu

Potrivit celor mai noi declaratii facute de ministrul Finantelor Publice, Ioana Petrescu, colectarea taxelor si impozitelor pana la acest moment se deruleaza cu un succes mai mare fata de anul trecut.



Astfel, potrivit Agerpres, datele prezentate de oficialul MFP arata ca, in primele patru luni ale anului 2014, veniturile administrate de ANAF au fost de 59,45 miliarde de lei, mai mari in termeni nominali cu 3,21 miliarde de lei (sau 5,71%) fata de perioada similara din 2013.

De asemenea, noteaza aceeasi sursa, in martie, ANAF a realizat venituri bugetare in valoare de 15,13 miliarde de lei, mai mari in termeni nominali cu 345 milioane (sau 2,34%) comparativ cu luna similara a anului trecut. in aprilie, au fost incasate venituri bugetare in valoare de 17 miliarde de lei, mai mari in termeni nominali cu 1,33 miliarde (sau 8,51%) comparativ cu aprilie 2014.

"Cred ca se poate si mai bine si voi continua masurile de reducere a evaziunii fiscale si de incurajare a conformarii voluntare", a afirmat Ioana Petrescu.

Minstrul Ioana Petrescu a mentionat, citeaza Agerpres, ca Directia Generala de Antifrauda Fiscala, care a inceput activitatea partial in acest an, a controlat pana acum 15.000 de firme, a constatat 14.000 de incalcari ale legii si a aplicat sanctiuni de 153 milioane de euro.

Ioana Petrescu a prezentat, joi, un bilant al activitatii sale la trei luni de la preluarea portofoliului de la Finante si a mentionat masurile de crestere economica si de stimulare a mediului de afaceri luate in timpul mandatului sau, referindu-se la neimpozitarea profitului reinvestit - o masura esentiala, care ii va incuraja pe investitori sa-si declare profitul si va stimula dezvoltarea afacerilor-, precum si la simplificarea sistemului de taxe, prin reducerea a 92 de taxe si tarife parafiscale.

Agerpres informeaza ca MFP va face public un nou model de formular de decizie de impunere, care contine elemente noi. Pe fiecare obligatie de plata va fi tiparit contul IBAN, impreuna cu codul de bare, in care trebuie efectuata plata. Pe verso se vor regasi informatii privind modalitatile de plata.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP: Colectarea taxelor e peste nivelul de anul trecut":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016