Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministerul Finantelor sprijina investitiile de inalta tehnologie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 03 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: ministerul finantelor, investitii, depunere cereri de acord, ajutor de stat

Ministerul Finantelor Publice a acordat in perioada noiembrie 2014 - iunie 2015 ajutoare de stat ce se ridica la 436,37 milioane de lei (aproximativ 100 de milioane de euro) pentru noua proiecte de investitii. Acestea au o valoare totala de peste 1,05 miliarde de lei ?i vor genera 3.332 de noi locuri de munca. Sumele aprobate vor fi platite companiilor dupa realizarea proiectelor de investitii si indeplinirea obligatiilor legale asumate.

  

    Patru din investitiile finantate sunt de tip greenfield (respectiv cele demarate de companiile CER CLEANING, parte a Karcher Grup, SONACA AEROSPACE, AIRBUS HELICOPTERS si TIMKEN). Celelalte cinci sunt extinderi ale unor proiecte de succes demarate in Romania in perioada anterioara. Aceste proiecte vor genera contributii directe la dezvoltarea regionala prin plata de taxe si impozite de aproximativ 547,28 milioane de lei (123 de milioane de euro) si toate au o importanta componenta de inovare, ceea ce duce la crearea de bunuri cu valoare adaugata mare in sectoare de top, cu traditie pentru Romania, precum fabricarea autovehiculelor rutiere sau a navelor si aeronavelor spatiale si a componentelor pentru acestea.

    Sunt rezultatele primei sesiuni de depunere a cererilor de acord pentru finantare demarate in baza schemei de ajutor de stat pentru sustinerea dezvoltarii regionale prin realizarea de investitii cu impact major in economie instituita prin Hotararea Guvernului nr.807/2014. Sumele alocate acestei masuri de sprijin in 2015 au fost consumate in integralitate. in total, sumele prevazute a fi alocate din fonduri bugetare pentru perioada 2014-2020 ajung la aproximativ 600 de milioane euro (2,7 miliarde de lei).

    "In urma evaluarii efectuate reiese ca masurile de sprijin acordate de Ministerul Finantelor Publice in baza prevederilor nationale si comunitare in materia ajutorului de stat s-au dovedit a fi un instrument real de stimulare a investitiilor pentru dezvoltarea regionala", a declarat ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

    Sesiuni de depunere a cererilor de finantare in baza Hotararii Guvernului nr.807/2014 sunt programate anual, Ministerul Finantelor Publice urmand a publica transparent pe site-ul sau evolutia implementarii proiectelor selectate spre finantare si modul de cheltuire a resurselor financiare alocate.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministerul Finantelor sprijina investitiile de inalta tehnologie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016