Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul delegat pentru IMM-uri cere stoparea risipei banilor publici

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, imm, afaceri, maria grapini, deducerea tva, bani publici

Anul acesta este luata in vizor administrarea banilor publice. Astfel, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini a declarat ca pentru anul in curs doreste ca banii publici sa nu mai fie risipiti si sa fie stimulata eficienta procesului de lucru in sistemul public.



In plus, aceasta a amintit de inducerea de echitate si concurenta loiala in mediul de afaceri, considerand ca acest lucru ar ajuta la acordarea unor facilitati in 2014 celor care investesc in tehnologie si in noi locuri de munca.

Declaratiile au fost facute in cadrul intalnirii cu reprezentantii mediului de afaceri si fermierii din zona Timis ce a avut loc in data de 30 martie a.c. in localitatea Covaci, jud. Timis.

Ministrul Grapini a prezentat proiectele de stimulare si dezvoltare a IMM-urilor finantate de la bugetul de stat, printre care:


    Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager

    Programul national multianual pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului

    Programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata

    Programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului la finantare START

    Programului national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri

    Programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul tinerilor SRL-D.


In cadrul discutiilor a fost abordata si intentia de modificare, incepand cu semestrul II al anului 2013, a impozitului de 3% pe cifra de afaceri a microintreprinderilor, necesitatea implementarii unui impozit unic pentru contribuabilii care activeaza in turism si servicii.

In acelasi context, s-a discutat si despre accesarea de finantare prin programul de stimulare a IMM-urilor "Kogalniceanu", care este posibila din data de 04 aprilie 2013, urmand ca la rectificarea bugetara sa se suplimenteze plafonul de fonduri, deducerea TVA-ului aferenta bonurilor fiscale putandu-se realiza pana la o suma de 400 lei prin introducerea unei noi reglementari fiscale.

Alte subiecte pe agenda discutiilor au fost: necesitatea deblocarii fondurilor europene si plata programelor POS CCE, modificarea legii insolventei, infiintarea de tribunale comerciale, masuri de prevenire si combatere a muncii la negru. In acest context a fost amintita recenta descentralizare a Organismului de Implementare catre agentiile de dezvoltare regionala.

Totodata, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a mentionat intentia Guvernului Romaniei de a schimba Legea 188/ 1999 privind statutul functionarilor publici.

Prezenti la intalnire, Achim Irimescu, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Codrin Scutaru, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale au explicat detalii referitoare la activitatile si atributiile exercitate de ministerele pe care le reprezinta.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, Maria Grapini si-a exprimat deschiderea si sustinerea pentru dezvoltarea regiunii, dar si intentia reiterarii unor astfel de actiuni si in viitor si in alte zone ale tarii.

La intalnire au participat si Cicerone Cumpanasoiu, director general în cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, reprezentanti ai mediului de afaceri, ai BRD, ai Fondului National de Garantare a IMM-urilor, ai comunitatii locale, precum si reprezentati ai mass-media.

Sursa: Ministerul Economiei


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul delegat pentru IMM-uri cere stoparea risipei banilor publici":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016