Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul Finantelor vrea Codul Fiscal in forma adoptata de Parlament

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Iul. 2015 Exclusiv
Tags: codul fiscal, parlament, masuri, ministrul finantelor, forma aprobata, teodorovici

In cadrul unei conferinte de presa desfasurate recent, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat ca, in opinia sa, se va pastra Codul fiscal in forma aprobata de Parlament.


"Cred ca acest Cod Fiscal va ramane in forma deja adoptata de catre Parlament. Nu vad ce altfel de discutii ar mai putea sa fie pe masuri. Nu vad neaparat care ar fi efectul puternic al aplicarii treptate a unor masuri. Eu sunt pentru a produce in economie toate acele efecte de care economia are nevoie, dar efecte considerabile. Pentru ca, altfel, o amagire a aplicarii treptate a unor astfel de masuri nu ar produce efectele scontate", a declaratTeodorovici, citat de Agerpres.

Pe aceeasi tema, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca masurile cuprinse in Codul Fiscal ar trebui aplicate gradual pentru a fi mai usor asimilate de economie.

Potrivit Agerpres, ministrul Finantelor a declarat ca va discuta din nou cu Mugur Isarescu pentru a-i prezenta inca odata argumentele Ministerului de Finante in sustinerea actualului set de masuri din Codul Fiscal.

 "Cred ca uneori ar trebui sa gandim dincolo de logica matematica a unor astfel de calcule. Economia, este adevarat ca uneori trebuie sa tina cont si de modele, formule si astfel de abordari, dar poate, mai ales in cazul Romaniei care este o economie atipica, avem nevoie de masuri indraznete", a explicat ministrul Finantelor.

In opinia ministrului, o noua analiza va demonstra ca impactul de runda intai estimat va fi chiar mai mic decat se credea anterior:

"V-am dat doua exemple din care reiese clar ca impactul estimat a fost mai mic decat cel real (reducerea CAS cu 5 puncte de la 1 octombrie 2014 si reducerea TVA la alimente la 9% — n.r.). Legat de impactul celorlalte masuri din Codul Fiscal, abordarea mea este una pozitiva si nu neaparat optimista, dar nu am motive sa cred ca intregul pachet nu va produce cel putin impactul anticipat pentru 2016, in sensul de venituri la bugetul de stat. Asa cum vis-a-vis de impactul negativ in prima runda de aplicare, chiar cred ca si de aceasta data acesta va fi mai mic".

In ce priveste ingrijorarile legate de lipsa de sustenabilitate a acestor masuri, ministrul Teodorovici a precizat ca se vor gasi masuri compensatorii, daca va fi nevoie, la momentul respectiv.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul Finantelor vrea Codul Fiscal in forma adoptata de Parlament":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016