Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificari importante aduse de ANAF in domeniul fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 02 Aug. 2016 Exclusiv
Tags: oanaf 2225/2016, legitimatii verificare fiscala, anaf, modificari, scopuri de tva

Regasiti mai jos unele dintre cele mai importante modificari aduse in ultima perioada prin ordine emise de ANAF, cu incidenta in domeniul fiscal: OANAF 2225/2016, Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2264/2016, Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2266/2016, Instructiunea Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 2/2016


    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2225/2016 privind legitimatiile de verificare fiscala (M. Of. nr. 564 din 26 iulie 2016)

√ pentru desfasurarea verificarii situatiei fiscale personale si inspectiei fiscale privind impozitul pe venit asupra tuturor persoanelor impozabile, indiferent de forma lor de organizare, pe intreg teritoriul tarii, personalul cu atributii de verificare a situatiei fiscale personale va utiliza legitimatii si insigne.

 

    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2264/2016 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA (M. Of. nr. 578 din 29 iulie 2016)

√ prevederile O.P.A.N.A.F. nr. 3769/2015 se aplica pentru operatiunile efectuate pe teritoriul national, dupa cum urmeaza:

    a) pentru perioada 1 iulie 2016 – 30 septembrie 2016, numai pentru operatiunile desfasurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania si se completeaza informatiile din cartusele A – C din anexa nr. 1;
    b) incepand cu data de 1 octombrie 2016, declaratia se va completa integral, pentru toate operatiunile efectuate pe teritoriul national.


 

    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2266/2016 pentru modificarea si completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restante, precum si cuantumul acestor obligatii, aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 558/2016 (M. Of. nr. 578 din 29 iulie 2016)

√ nu se considera ca un debitor inregistreaza obligatii fiscale restante in situatia in care suma obligatiilor fiscale restante este mai mica sau egala cu suma de rambursat/restituit.

 

    Instructiunea Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 2/2016 privind intocmirea si depunerea raportarii contabile semestriale de catre entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara – Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare (M. Of. nr. 580 din 29 iulie 2016)

√ entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de ASF – SIIF intocmesc si depun la ASF – SIIF si la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice raportari contabile semestriale care cuprind urmatoarele formulare, in functie de specificul fiecarei categorii de entitate, astfel:

    1.a) pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de ASF – SIIF ce aplica prevederile Normei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 39/2015 pentru aprobarea Reglementarilor contabile conforme cu Standardele internationale de raportare financiara, aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara din Sectorul Instrumentelor si Investitiilor Financiare, cu exceptia organismelor de plasament colectiv ce nu sunt constituite prin act constitutiv:
    2.situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
    3.situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20),
    4.date informative (cod 30).
    5.b) pentru organismele de plasament colectiv ce nu sunt constituite prin act constitutiv:
    6.situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
    7.situatia veniturilor si cheltuielilor (cod 20).
    8.c) pentru entitatile autorizate, reglementate si supravegheate de ASF – SIIF ce aplica prevederile Normei Autoritatii de Supraveghere Financiara nr. 40/2015 pentru aprobarea Reglementarilor contabile privind situatiile financiare anuale si situatiile financiare anuale consolidate, aplicabile entitatilor autorizate, reglementate si supravegheate de Autoritatea de Supraveghere Financiara – Sectorul instrumentelor si investitiilor financiare, respectiv traderi si consultanti de investitii:
    9.situatia activelor, datoriilor si capitalurilor proprii (cod 10);
   10.contul de profit si pierdere (cod 20);
   11.date informative (cod 30).


Sursa: CECCAR Bihor
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificari importante aduse de ANAF in domeniul fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016