Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificarile Codului fiscal privind impozitul pe profit si impozitul pe venitul microintreprinderilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 28 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: oug 79/2017, codul fiscal, 1 ianuarie 2018, impozitul pe profit

Va reamintim ca in Monitorul Oficial nr.885 din 10 din noiembrie 2017 a fost publicata Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal.

Incepand cu 1 ianuarie 2018, prevederile referitoare la impozitul pe profit si cele referitoare la impozitul pe venitul microintreprinderilor se modifica dupa cum urmeaza:
 
Impozitul pe profit
 
- A fost introdus un nou capitol - Norme impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne, norme care transpun prevederile Directivei 2016/1164/UE a Consiliului din 12 iulie 2016 de stabilire a normelor impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne. Astfel, au fost stabilite reguli noi cu privire la:
 
a) Limitarea deductibilitatii dobanzii si a altor costuri echivalente dobanzii din punct de vedere economic.
b) Regimul fiscal al transferurilor de active, de rezidenta fiscala si/sau de activitate economica desfasurata printr-un sediu permanent pentru care Romania pierde dreptul de impozitare.
c) Regula generala antiabuz.
d) Reguli privind societatile straine controlate.
 
Impozitul pe venitul microintreprinderilor
 
- A fost crescut plafonul pana la care persoanele juridice romane sunt obligate la plata acestui impozit, de la 500.000 euro la 1.000.000 euro.
 
- Au fost eliminate restrictiile privind eligibilitatea unor persoane juridice de a plati acest impozit. Astfel, obtinerea de venituri din consultanta si management (in orice proportie) nu mai constituie un obstacol pentru a plati acest impozit, societatile din domeniile: bancar, asigurari, jocuri de noroc, explorare zacaminte petroliere si gaze naturale, fiind eligibile si ele pentru acest sistem de impozitare (cu conditia ca veniturile sa fie sub 1.000.000 euro/an).
 
- A fost eliminata posibilitatea de a opta pentru plata impozitului pe profit in situatia in care capitalul social depaseste 45.000 lei.
- Cotele de impozitare au ramas aceleasi: 1% (daca exista salariati), respectiv 3% (fara salariati) aplicate la volumul veniturilor.
 
 
Sursa: AJFP Mehedinti
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificarile Codului fiscal privind impozitul pe profit si impozitul pe venitul microintreprinderilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016