Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nivelul de trai a crescut. Putem adera la zona euro?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: nivelul de trai, zona euro, eurostat, nivel de trai, produsul intern brut

Dupa iesirea din criza financiara care a afectat oate tarile, tara noastra a reusit sa creasca indicatorul de nivel de trai de la 49% din media UE la 54% din aceasta medie. Aceasta crestere de cinci procente face ca Romania sa se situeaze pe locul sase, la egalitate cu Austria.


De asemenea, anunta Cursdeguvernare.ro, e de remarcat faptul ca, in pofida aparentelor, datele Eurostat arata ca nivelul de trai nu a scazut in nici un an in Romania pe perioada crizei.

Potrivit sursei, indicatorul sintetic de nivel de trai utilizat a fost Produsul Intern Brut la paritatea puterilor de cumparare standard (abreviat pps in limba engleza), adica ajustat cu nivelul preturilor din tara pentru care se calculeaza. in traducere, pe medie, un roman traieste la un nivel de trai de 54% din media UE cu venituri dar si cu preturi mai mici exprimate in euro decat la nivelul Uniunii.

"Polonia si balticele Lituania si Letonia, la fel ca si Austria, au gestionat bine provocarile economice si, beneficiind de efectul de antrenare al Germaniei, au marcat o crestere pronuntata in nivelul de trai.

De retinut, economiile baltice ( mai elastice prin prisma dimensiunilor reduse si ajutate de vecinele nordice) au avut mai intai o perioada de recul in care si-au restructurat rapid bazele de pe care au pornit relansare economica", noteaza Cursdeguvernare.ro.

Totodata, acele tari cu care Romania a semanat cel mai bine ca evolutie a nivelului de trai au fost Bulgaria si Slovacia, acestea inregistrand performante foarte apropiate, cu o crestere de patru puncte procentuale fiecare.  
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nivelul de trai a crescut. Putem adera la zona euro?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016