Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi categorii obligate sa se inscrie ca PFA. Pentru cine se aplica modificarea?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Sep. 2014 Exclusiv
Tags: pfa, fermieri, subventii, cod caen, onrc, persoane fizice autorizate, fermier activ

O anumita categorie de producatori, care actualmente beneficiaza de subventii din partea statului, ar putea fi obligati sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate (PFA) in cazul in care vor primi subventii mai mari de 5.000 euro pe an.

In concret, fermierii care primesc subventii mai mari de 5.000 de euro pe an si intra in verificarea de fermieri activi vor trebui sa se inregistreze cel putin ca PFA (persoana fizica autorizata), din 2015, asa cum a anuntat, citat de Agerpres, George Turtoi, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii.

In aceasta privinta, acesta a declarat:

"in fisa masurilor pe Pilonul II nu mai exista persoana fizica beneficiar eligibil, iar pe pilonul I apare definitia de fermier activ. Acesta are niste interdictii prevazute prin regulament pentru anumite tipuri de activitati care sunt considerate ca nu reprezinta fermierul activ, iar la nivel national noi am mai adaugat cateva. Ca sa faci aceasta verificare, daca solicitantul are sau nu acel domeniu de activitate, este obligatoriu ca in sistem sa introduci domeniul lui de activitate, iar ca sa aiba domeniu de activitate trebuie sa fie minimum PFA pentru ca trebuie sa aiba cod CAEN. Altfel, nu ai cum sa il verifici daca este sau nu fermier activ".

De asemenea, secretarul de stat a precizat ca aceasta conditionalitate din Pilonul II va fi aplicata si pe Pilonul I pentru toti fermierii care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an.

"Conditionalitatea accesata va fi aplicata si pe pilonul I pentru toti cei care primesc mai mult de 5.000 de euro pe an si intra in verificarea de fermier activ. Daca nu are cod CAEN nu va lua subventie, iar ca sa aiba cod CAEN trebuie inregistrat la ONRC, cel putin ca PFA, ca sa ii vezi codul CAEN. Vom incepe odata cu campania din 2015", a mentionat oficialul MADR, citat de Agerpres.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi categorii obligate sa se inscrie ca PFA. Pentru cine se aplica modificarea?":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016