Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi proceduri de inregistrare sau modificare a domiciliului fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 20 Sep. 2017 Exclusiv
Tags: anaf, inregistrare domiciliu fiscal, domiciliu fiscal, og 30/2017

Agentia Nationala de Administrare Fiscala propune, printr-un proiect de ordin, completarea si modificarea procedurilor de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal, astfel:

- actualizarea procedurii de inregistrare/modificare a domiciliului fiscal in cazul contribuabililor supusi inregistrarii in registrul comertului, potrivit noilor prevederi legale aduse Codului de procedura fiscala prin Ordonanta Guvernului nr.30/2017;
 
- actualizarea procedurii de modificare a domiciliului fiscal in cazul contribuabililor persoane fizice care detin cod numeric personal, potrivit noilor prevederi legale aduse Codului de procedura fiscala prin Ordonanta Guvernului nr.30/2017;
 
- aprobarea procedurii de modificare a domiciliului fiscal al contribuabililor supusi inregistrarii in registrul comertului, in cazul in care domiciliul fiscal este stabilit la sediul social;
 
- aprobarea procedurii de modificare a domiciliului fiscal pentru persoanele fizice care detin cod numeric personal, in cazul in care domiciliul fiscal este stabilit la domiciliu.
 
Potrivit prevederilor art.31, alin.(1) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul creantelor fiscale administrate de organul fiscal central, prin domiciliu fiscal pentru persoanele juridice se intelege sediul social sau locul unde se exercita gestiunea administrativa si conducerea efectiva a afacerilor, in cazul in care acestea nu se realizeaza la sediul social declarat, respectiv adresa unde isi au domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuiesc efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice.
 
Prin Ordonanta Guvernului nr.30/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, a fost modificat art.32 in sensul introducerii unui nou alineat, alineatul (5), astfel:
 
"(5) Modificarea domiciliului sau sediului social care reprezinta si domiciliu fiscal are ca efect si modificarea de drept a domiciliului fiscal, iar contribuabilul/platitorul nu are obligatia depunerii cererii de modificare a domiciliului fiscal. In acest caz, transferul dosarului fiscal al contribuabilului/platitorului de catre vechiul organ fiscal central catre noul organ fiscal central se face in termen de 15 zile lucratoare de la data inscrierii in registrele in care, potrivit legii, se inregistreaza modificarile privind sediul social/domiciliul."
 
Cu privire la calculul termenului de 15 zile lucratoare de la data inscrierii in registrele in care, potrivit legii, se inregistreaza modificarile privind sediul social/domiciliul, mentionam ca art.181, alin.(1), pct.2 din Legea nr.134/2010, republicata, privind Codul de procedura civila, cu modificarile si completarile ulterioare, prevede ca, atunci cand termenul se socoteste pe zile, nu intra in calcul ziua de la care incepe sa curga termenul, nici ziua cand acesta se implineste.

Sursa: ANAF
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi proceduri de inregistrare sau modificare a domiciliului fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016