Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi reguli la autorizarea/inregistrarea entitatilor care desfasoara activitati de schimb valutar

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 17 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: schimb valutar, omfp 2780/2017, activitati secundare

Prin OMFP 2780/2017 publicat in M.Of. 898 din 15.11.2017 au fost aduse modificari si completari ordinului 664/2012 privind autorizarea si/sau inregistrarea entitatilor care desfasoara activitati de schimb valutar pe teritoriul Romaniei, altele decat cele care fac obiectul supravegherii Bancii Nationale a Romaniei.

Dintre modificarile/completarile aduse mentionam: 
 
Au fost completate prevederile privind amplasarea punctelor de schimb valutar. Conform noilor reglementari, nu pot fi infiintate puncte de schimb valutar amplasate in garaje, chioscuri, containere, alte constructii similare, in locuri izolate, la etajele sau subsolurile cladirilor cu destinatie de locuinta si nici in spatii fara acces public direct. In situatia in care punctul de schimb valutar propus urmeaza a fi organizat in spatii situate in cadrul imobilelor cu destinatia de locuinta, spatiul propus trebuie sa fie situat la parterul acestora si sa indeplineasca cerintele prevazute de legislatia in vigoare pentru organizarea activitatilor cu scop comercial in cadrul imobilelor cu destinatia de locuinta. Prin exceptie, pot fi infiintate puncte de schimb valutar amplasate in chioscuri, containere sau alte constructii similare, in punctele de trecere a frontierei.
 
In spatiul punctului de schimb valutar pot functiona mai multe ghisee ale aceleiasi entitati.In cazul caselor de schimb valutar, in spatiul punctului de schimb valutar nu poate functiona mai mult de o entitate si nu pot fi desfasurate alte activitati, cu exceptia celor ce pot fi desfasurate de casa de schimb (activitati principale -CAEN 6612, activitati secundare CAEN 6619), nici de catre entitatea autorizata si nici de catre alte persoane fizice ori juridice.
 
Se prelungeste termenul de comunicare a modificarilor intervenite in cazul schimbarii administratorilor, actionarilor semnificativi sau asociatilor entitatii autorizate care detin parti sociale cel putin intr-un procent egal cu cel necesar pentru un actionar semnificativ, de la 5 la 10 zile lucratoare. Termenul de comunicare este de 10 zile lucratoare de la data la care au intervenit modificarile, urmand a se solicita in termen de 10 zile calendaristice de la comunicare avizele organelor de politie.
 
Completari cu privire la obligatiile de indeplinit la incetarea definitiva a entitatilor, pentru situatiile in care se inceteaza activitatea de schimb valutar, in toate punctele de schimb valutar organizate, in unul sau mai multe puncte de schimb valutar, dar nu in toate punctele de schimb valutar organizate, ori in situatia in care o entitate autorizata sa desfasoare activitate de schimb valutar detine un singur punct de schimb valutar si decide incetarea definitiva a activitatii de schimb valutar in cadrul acestuia.
 
Inlocuirea Anexei nr. 3 la ordin ce reglementeaza documentele necesare pentru obtinerea autorizatiei de schimb valutar/codului statistic aferent punctului de schimb valutar.
 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi reguli la autorizarea/inregistrarea entitatilor care desfasoara activitati de schimb valutar":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016