Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi sanctiuni dispuse de Directia de Antifrauda Fiscala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: anaf, 1 mai, inspectorii, antifrauda fiscala, casa de marcat, accize, inspectori

In minivacanta 1-4 mai 2014, au fost aplicate nenumarate sanctiuni de catre inspectorii din cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala.


Astfel, in intervalul amintit, 493 inspectori ai Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) au verificat corectitudinea operatorilor de turism si a patronilor de restaurante, baruri si cluburi din zonele turistice cele mai frecventate (Busteni, Sinaia, Predeal, Poiana Bras ov, Bran-Moeciu, Mamaia, 2 Mai, Vama Veche, Ranca, Olanesti, Caciulata, Geoagiu Bai, Baile Felix, Stana de Vale, Baile Tusnad si altele.), pe baza analizei de risc si a informatiilor furnizate de institutii specializate.

In urma verificarii a 359 societati comerciale, inspectori antifrauda fiscala au constatat 517 incalcari ale legislatiei financiar contabile pentru sanctionarea carora au dispus masuri contraventionale in valoare totala de 2,93 milioane lei si i suspendarea activitatii comerciale a 58 firme.

De exemplu, in statiunile de pe Valea Prahovei s-a dispus suspendarea activitatii a 14 localuri, care incalcau obligativitatea legala de utilizare a casei de marcat, sau care comercializau bauturi alcoolice fara banderole fiscale. Pe litoral, dintre cluburile verificate cinci au fost sanctionate contraventional pentru diferente dintre stocul real si cel consemnat in registrele contabile, iar altuia i-a fost dispusa suspendarea activitatii pentru o perioada de trei luni din cauza neutilizarii casei de marcat electronice fiscale. De asemenea, unei crame din Sighisoara i s-au dispus sanctiuni totale de 76.751 lei pentru lipsa documentelor de justificare a platii accizei aferente bauturilor alcoolice comercializate fara documente de provenienta.

Aceste actiuni de control sunt efectuate atat pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite, cat si pentru protejarea bugetului general consolidat impotriva consecintelor negative ale comertului si prestarilor de servicii nefiscalizate.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi sanctiuni dispuse de Directia de Antifrauda Fiscala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016