Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi servicii electronice de plata. Consiliul confirma acordul cu PE in privinta normelor actualizate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: serviciile electronice de plata, comisia europeana, platile electronice, normele ue

Va aducem la cunostinta ca la inceputul lunii iunie 2015, Comitetul Reprezentantilor Permanenti a aprobat in numele Consiliului un compromis convenit cu Parlamentul European in privinta unei directive care vizeaza dezvoltarea in continuare a unei piete la nivelul UE pentru platile electronice.


Directiva incorporeaza si abroga o directiva existenta privind serviciile de plata (Directiva 2007/64/CE), care constituia temeiul juridic pentru crearea, la nivelul UE, a unei piete unice a platilor.

Asigurarea conditiilor pentru schimbare in comertul electronic

Directiva revizuita adapteaza normele existente la serviciile de plata emergente si inovatoare, inclusiv la platile mobile si prin internet. Ea stabileste un set cuprinzator de norme cu scopul de a asigura un mediu mai sigur pentru plati, in special pentru cele care utilizeaza canale la distanta. De asemenea, directiva instituie un cadru mai armonizat si mai eficace pentru exercitarea supravegherii de catre autoritatile nationale.

De la adoptarea, in 2007, a directivei initiale privind serviciile de plata, s-au dezvoltat metode inovatoare de initiere a platilor in domeniul comertului electronic. Acestea creeaza de obicei o "punte" informatica intre site-ul internet al comerciantului si platforma bancara online a bancii platitorului, in vederea initierii de plati prin internet pe baza unui transfer de credit. Directiva va reglementa de acum inainte aceste servicii. Ele permit prestatorului de servicii de initiere a platii (care nu este in niciun moment in posesia fondurilor utilizatorului) sa ofere beneficiarului platii asigurarea ca fondurile necesare pentru o anumita tranzactie de plata sunt disponibile in cont si ca plata a fost initiata.

Se va prevedea si un cadru de reglementare care sa vizeze activitatile serviciilor de informare cu privire la conturi. Aceste servicii ofera utilizatorului serviciilor de plata, de exemplu, informatii online agregate privind unul sau mai multe conturi de plata detinute la unul sau mai multi alti prestatori de servicii de plata. Acest lucru permite utilizatorului serviciilor de plata sa aiba o vedere de ansamblu asupra situatiei sale financiare in oricare moment dat, intr-un mediu securizat.

Plati sigure pe internet

In acelasi timp, directiva promoveaza consolidarea masurilor de securitate pentru platile pe internet si pentru utilizarea serviciilor furnizate de noii participanti pe piata. Ea va asigura o autentificare stricta a clientului in scopul identificarii clientului cu ocazia fiecarei tranzactii. Noul regim de supraveghere consolidat va spori si mai mult nivelul de securitate si protectia consumatorilor in acest domeniu.

Etapele urmatoare

Presedintia Consiliului a ajuns la un compromis cu Parlamentul la 5 mai 2015. Consiliul isi stabilise pozitia in decembrie 2014. Directiva va trebui acum sa fie aprobata de Parlament in prima lectura, pentru a se permite adoptarea de catre Consiliu dupa finalizarea textelor in toate limbile.

Odata adoptata, statele membre vor avea la dispozitie doi ani pentru a transpune directiva in actele cu putere de lege si in reglementarile lor nationale.

Sursa: Consiliul Uniunii Europene
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi servicii electronice de plata. Consiliul confirma acordul cu PE in privinta normelor actualizate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016