Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile facilitati fiscale daca investiti in IMM-uri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: societati, raspundere limitata, investitori individuali, business angels, impozite, scutiri, facilitati

Au fost aduse noi prevederi referitoare la investitiile pe care le fac persoanele fizice (investitorii individuali) in unele afaceri se modifica printr-o noua lege.


Contribuabilii persoane fizice care vor investi in societati cu raspundere limitata ar putea beneficia de o serie de facilitati fiscale. Reglementarile au ca obiectiv stimularea investitorilor individuali - business angels.

Noile prevederi stabilesc ca investitorii individuali vor fi scutiti de  plata unor impozite, pentru stimularea unui mediu economic favorabil investitiilor in IMM-uri nou infiintate (start-up-uri).

 Pe piata financiara locala, investitorii individuali sau business angels contribuie cu capital propriu, de la 10.000 de euro, pana la maximum 200.000 de euro, scrie AvocatNet.ro, in anumite conditii si prin asumarea unui risc inalt, la finantarea afacerilor din sectoarele economice care prezinta un potential sporit de crestere, de exemplu IT si tehnologie.

Iata care sunt facilitatile fiscale de care vor beneficia cei care aleg sa faca astfel de investitii:

- scutirea de la plata impozitului pe veniturile sub forma de dividende, pentru o perioada de 3 ani, din momentul dobandirii partilor sociale, pentru dividendele aferente partilor sociale dobandite;

- scutire de la plata impozitului impozitului pentru castigul stabilit din transferul partilor sociale daca instrainarea are loc dupa cel putin 3 ani de la dobandire.

Orice persoana fizica poate deveni investitor individual/business angel, daca indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:

- este o persoana din afara societatii si dobandeste calitatea de asociat al acesteia prin aportul sau in numerar la capitalul social al societatii, rezultand emiterea de noi parti sociale in favoarea sa;
investeste o suma cuprinsa intre 3.000 de euro si 200.000 euro (suma investita va fi platita prin intermediul sistemului bancar din Romania si va fi inregistrata in contabilitatea societatii);
nu detine, ca urmare a investitiei, in nume propriu sau prin persoane interpuse, mai mult de 49% din capitalul social al societatii in cauza;

- beneficiarul investitiei sale este un SRL (societate cu raspundere limitata), in conditiile art. 2 din Legea societatilor nr. 31/1990.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile facilitati fiscale daca investiti in IMM-uri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016