Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile fonduri pentru IMM-uri si cresterea calitatii vietii in Romania: 8.2 miliarde de euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: fonduri, imm-uri, industriile inovative, patrimoniu cultural

Comisia Europeana a adoptat Programul Operational Regional 2014-2020 pentru Romania, in valoare de 8,2 miliarde euro. Din acestia, 6,7 miliarde provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala.


Adoptarea a fost urmata de o ceremonie de semnare simbolica organizata la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles, la care au participat comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu si ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice Sevil Shhaideh.

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a declarat:

"Am adoptat unul dintre cele mai mari programe de investitii din Uniunea Europeana. Acesta va aduce beneficii concrete pentru toti cetatenii Romaniei. Prin sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii, facilitarea unui acces mai bun la servicii sociale pentru toti cetatenii, in special pentru cei mai saraci si mai vulnerabili, aceste investitii vor duce la imbunatatirea semnificativa a vietii romanilor. In plus, investitiile in eficienta energetica vor scadea facturile la energie pentru consumatorii casnici si vor proteja mediul. Le doresc romanilor sa profite la maximum de oportunitatile oferite de acest program".    

Ministrul dezvoltarii regionale si administratiei publice Sevil Shhaideh a adaugat:
"Programul Operational Regional, programul cu cea mai mare contributie la dezvoltarea regionala a Romaniei, prevede alocarile financiare pentru cele 11 axe prioritare (plus axa 12 - Asistenta Tehnica) in care vor fi investiti in urmatorii 7 ani cei 8,25 miliarde euro alocati Romaniei pentru dezvoltare regionala. Marcam, practic, inceputul unei noi etape in dezvoltarea Romaniei."    

Investitiile din cadrul programului vor fi folosite pentru a imbunatati calitatea vietii la oras, pentru crearea si amenajarea de spatii verzi, pentru un transport accesibil si curat si pentru dezvoltarea zonelor urbane defavorizate. Programul va sprijini, de asemenea, serviciile publice orientate spre cresterea calitatii serviciilor de sanatate, spre includerea comunitatilor marginalizate si spre adaptarea educatiei si a formarilor profesionale la nevoile pietei de munca. Un accent special va fi pus pe cresterea eficientei energetice a cladirilor, pentru a contribui in mod semnificativ la tranzitia catre o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon.

Aceste investitii sunt menite sa sprijine IMM-urile din sectoarele economice cu potential de crestere accelerata. De asemenea, programul va putea fi folosit pentru a finanta investitiile in reabilitarea drumurilor care servesc la cresterea conectivitatii regionale si la consolidarea legaturilor cu reteaua TEN – T.

In cadrul programului, sunt stabilite un numar de rezultate ambitioase care vor trebui realizate pana la sfarsitul perioadei:


    Mai mult de 5.000 de IMM-uri vor fi sprijinite, ceea ce va duce la o crestere de aproape 50% a productivitatii muncii in regiunile mai putin dezvoltate;

    Mai mult de 28% din populatia cu varsta cuprinsa intre 30 si 34 va avea studii post-liceale;

    500.000 oameni vor beneficia de servicii comunitare mai bune si de servicii imbunatatite de asistenta medicala primara, in special in regiunile mai putin dezvoltate;

    Consumul de energie in cladirile publice si private va fi redus;

    Imbunatatirea transportului public urban: cresterea cu aproximativ 140 de milioane a numarului de pasageri in fiecare an, in special in regiunile mai putin dezvoltate;

    Reabilitarea a mai mult de 2.000 de km de drumuri care va duce la imbunatatirea conectivitatii regionale;

    Cresterea cu aproximativ 4% a ponderii IMM-urilor care colaboreaza intre ele in cadrul industriilor inovative;

    Cresterea cu 10% a ratei de supravietuire a IMM-urilor;

    Crearea a 224.000 mp de spatii verzi in orase;

    Renovarea a 45 de monumente de patrimoniu cultural.


Sursa: IMM Romania
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile fonduri pentru IMM-uri si cresterea calitatii vietii in Romania: 8.2 miliarde de euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016