Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile norme pentru eliberarea adeverintei pentru inmatricularea autovehiculelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Apr. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, adeverinta inmatriculare autovehicule, og nr9/2013

Atragem atentia asupra faptului ca au fost reglementate noile norme aferente adeverintei pentru inmatricularea autovehiculelor.



Va informam astfel ca in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 175/29.03.2013, a fost publicat Ordinul ministrului Mediului si Schimbarilor Climatice si al viceprim-ministrului, ministrul Finantelor Publice nr. 490/407/2013 pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor prevazute la art. 7, 9 si 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, precum si a sumelor stabilite de instantele de judecata prin hotarari definitive si irevocabile.

Redam mai jos principalele prevederi privind procedura eliberarii adeverintei necesara la inmatricularea autovehiculelor.

La solicitarea transcrierii dreptului de proprietate pentru un autovehicul inmatriculat dupa 1 ianuarie 2007 si pentru care a fost achitata taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule/taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrul de mediu pentru autovehicule, iar proprietarului platitor nu i s-a restituit cuantumul acesteia/acestuia sau nu a fost restituita valoarea reziduala la scoaterea acestuia din parcul auto national, organul fiscal competent elibereaza o adeverinta care atesta aceasta situatie.

Pentru obtinerea adeverintei, contribuabilul trebuie sa depuna la organul fiscal competent (in cazul persoanelor juridice si al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere - organul fiscal la care persoana este inregistrata ca platitor de impozite si taxe, iar in cazul persoanelor fizice - organul fiscal in a carui raza teritoriala isi are domiciliul fiscal persoana fizica) o cerere, model prevazut in anexa nr. 5 a ordinului, insotita de copia cartii de identitate a vehiculului si a certificatului de inmatriculare, precum si copia documentului de plata, dupa caz.

Compartimentul de specialitate din cadrul organului fiscal competent verifica plata sumei, efectuata de contribuabil in conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului.

Atentie! Daca documentul care atesta plata nu poate fi identificat in evidenta trezoreriei, organul fiscal nu elibereaza adeverinta si instiinteaza contribuabilul in acest sens.

Dupa verificarea platii taxei, organul fiscal verifica daca platitorului nu i s-a restituit suma platita ca urmare a:

- hotararilor definitive si irevocabile ale instantelor judecatoresti;

- solicitarii diferentelor de taxa pe poluare pentru autovehicule/taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si timbrul de mediu pentru autovehicule;

- restituirii valorii reziduale la scoaterea autovehiculului din parcul auto national.

In urma verificarilor efectuate, daca rezulta ca taxa a fost achitata si nu a fost restituita se elibereaza adeverinta cu care contribuabilul se prezinta la Serviciul public comunitar regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor din subordinea Institutiei Prefectului, in vederea inmatricularii autovehiculului.



Sursa: DGFP Valcea
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile norme pentru eliberarea adeverintei pentru inmatricularea autovehiculelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016