Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile reguli elaborate de Comisia Europeana pentru tarile cu absorbtie redusa

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: masuri, comisia europeana, cheltuieli, corina cretu, absorbtia fondurilor europene

"Prin intermediul grupului de lucru pe care l-am initiat imediat ce am devenit comisar pentru politici regionale, am conlucrat indeaproape cu Bulgaria, Croatia, Cehia, Italia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ungaria pentru a le sprijini in utilizarea la maximum a fondurilor europene inca disponibile, aferente perioadei 2007-2013, in limitele reglementarilor aplicabile care cer ca aceste fonduri sa fie cheltuite in cadrul unor proiecte pana la sfarsitul anului 2015.


Comisarul Corina Cretu explica noile reguli adoptate de Comisie, menite sa ajute tarile cu absorbtie redusa
    

Dupa reuniunea Consiliului European din decembrie 2014, ne-am angajat sa gasim solutii care sa asigure o utilizare rapida si cat mai eficienta a fondurilor alocate in perioada de programare 2007-2013, pentru a sprijini statele membre relevante sa realizeze proiecte pe termen lung in urmatorii ani, folosind flexibilitatea regulilor existente.

In acest scop, Comisia a adoptat o versiune revizuita a orientarilor de finalizare pentru programele de politica regionala din perioada 2007-2013.
    
    

Orientarile de finalizare reprezinta o decizie a Comisiei ce explica in detaliu pasii de urmat de catre noi, statele membre si Comisia, in vederea finalizarii programelor de politica de coeziune 2007-2013. Aceste programe utilizeaza fondurile europene incepand din anul 2007 si pana la finalul anului 2015. Apoi, pana in luna martie 2017, statele membre vor trebui sa depuna un raport final in care sa se mentioneze care au fost proiectele, sa fie trecute in revista cheltuielile si sa includa o declaratie de finalizare ce atesta legalitatea si conformitatea acestora din urma.

Revizuirea aliniaza orientarile de finalizare cu modificarile de reglementare realizate de Consiliu si de Parlamentul European la sfarsitul anului 2013. Ea simplifica o serie de proceduri de finalizare in ce priveste instrumentele de inginerie financiara si in termeni de "etapizare" ("phasing") – procesul de initiere a unui proiect intr-o anumita perioada de programare si de finalizare a lui in cea urmatoare.
    
    

Care sunt noutatile din orientarile de finalizare?

In primul rand, am adaugat o componenta de "10% flexibilitate". Aceasta permite cheltuieli cu 10% mai mari intr-un program pentru o anumita prioritate, daca ele sunt compensate cu o reducere echivalenta a celor pentru o alta prioritate din cadrul aceluiasi program.

Apoi, revizuirea clarifica faptul ca instrumentele de inginerie financiara vor putea continua sa investeasca in economia reala si in anul 2016.
    
    

Finalmente, procedurile ce gestioneaza modul in care proiectele pot fi etapizate pentru a continua din perioada de programare 2007-2013 in cea 2014-2020 au fost simplificate si rationalizate.

Pot fi obtinute rezultate deosebite prin intermediul reglementarilor existente si cu ajutorul grupului de lucru. Acesta din urma furnizeaza solutii specifice de tara  si pe termen scurt pentru a sprijini statele membre sa accelereze absorbtia fondurilor europene. Nu vom lasa pe nimeni in urma.

Observam deja progrese in implementarea programelor 2007-2013. Este un semnal important ce arata ca eforturile depuse produc rezultate si ca suntem pe drumul cel bun."


Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile reguli elaborate de Comisia Europeana pentru tarile cu absorbtie redusa":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016