Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noul Cod fiscal readuce Romania in procedura de deficit excesiv

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mai. 2015 Exclusiv
Tags: deficit, codul fiscal, consiliul fiscal, deficitul, pib

Deficitul calculat de expertii Comisiei depaseste calculele Consiliului Fiscal, indicate in Opinia asupra proiectului de revizuire a Codului Fiscal.



"Pentru 2016, este de asteptat ca deficitul global sa se deterioreze brusc la 3,5% din PIB. Aceasta prognoza incorporeaza prevederile noului proiect de cod fiscal, adoptat de guvern in 25 martie, in prezent fiind asteptata aprobarea din partea Parlamentului. Codul fiscal include o serie de reduceri fiscale, cum ar fi o reducere a cotelor de TVA de 4 puncte procentuale in 2016, cote reduse de accize, eliminarea impozitarii dividendelor si indepartarea taxei pe constructiile speciale. Expirarea regimul actual de impozitare a resurselor naturale este de asemenea luata in considerare", se arata in Raportul Comisiei Europene, citat de HotNews.ro.


In ce priveste deficitele estimate de Consiliul fiscal, incluse in proiectul de revizuire a Codului fiscal, HotNews.ro citeaza urmatoarea concluzie:

"Estimarile Consiliului fiscal indica deficite efective superioare nivelului de referinta de 3% din PIB pentru deficitul efectiv in intervalul 2016-2019, iar evolutiile estimate la nivelul soldului bugetar structural sugereaza reversarea progreselor realizate pana in prezent in ceea ce priveste consolidarea fiscala. Asemenea evolutii sunt in flagranta contradictie cu principiile si regulile fiscale instituite de LRFB (Legea Responsabilitatii Fiscal-Bugetare - n.r.), precum si cu tratatele de guvernanta fiscala la nivel european al caror semnatar Romania este".

Prin urmare, se atrage atentia asupra faptului ca Romania va reintra in procedura de deficit excesiv:

"Acesta echivaleaza cu o deviatie de proportii si in continua crestere de la obiectivul pe termen mediu (MTO) - la finele intervalului nivelul deficitului structural revine in imediata apropiere a celui consemnat la finele anului 2010 (de 5,8% din PIB potential potrivit estimarilor Comisiei Europene). De asemenea, calculele Consiliului fiscal indica situarea peste limita de 3% statuata de Pactul de Crestere si Stabilitate pe aproape intreg intervalul considerat (exceptia constituind-o anul 2017), ceea ce ar implica reintrarea Romaniei in procedura de deficit excesiv".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noul Cod fiscal readuce Romania in procedura de deficit excesiv":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016