Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati in domeniul de audit. Fiti prevazatori si intelegi noile propuneri din timp!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 17 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: modificari audit, parteneriate, taxe, domeniul auditului

La nivel european si international se discuta din ce in ce mai mult despre schimbarea unor proceduri importante de lucru. Accentul cade din ce in ce mai mult pe acele zone ale economiei care pot fi imbunatatite, iar IMM-urile sunt vazute drept coloana vertebrala a economiei mondiale. Multe masuri se iau in aceasta perioada si pentru combaterea mai eficienta a evaziunii fiscale.

Publicatia Accounting Today a atras atentia cu privire la unele schimbari in domeniul auditului si al reglementarilor aferente parteneriatelor in acest domeniu. Noi reguli vor intra in vigoare incepand cu 2018, astfel ca firmele sunt obligate sa ia decizii importante pentru a intelege noile reglementari si impactul acestora.

In Statele Unite urmeaza sa se aplice un model nou, iar sansele ca reglementari care sa urmeze acest model sa se aplice si la nivel european nu sunt neaparat mici. Asa cum am vazut, multe dintre aspectele care initial par sa aiba succes au un impact care se rasfrange si asupra unor reglementari europene. Trebuie sa fim, asadar, informati si cu privire la contextul international de unde putem extrage intotdeauna acele elemente care functioneaza sau care ar avea sanse de reusita si la noi.

Noul regim de audit este concentrat pe parteneriat si nu pe partener. Astfel, taxele snt colectate la nivel de acord, mai degraba decat la nivel de individ inscris intr-un parteneriat.

In cazul parteneriatelor care doresc sa nu ia parte la aceste schimbari, Fiscul va trebui sa demareze actiuni de deficienta care vor viza partenerii, avand ca obiectiv ajustarea aspectelor asociate cu parteneriatul, rezolvarea problemelor si distribuirea sau colectarea oricaror taxe care ar rezulta in urma acestor ajustari.

Noul regim de audit centralizat in jurul parteneriatului schimba semnificativ procedurile asociate acordurilor de parteneriat in cadrul firmelor de audit. Companiile si alte entitati din domeniul antreprenorial tratate ca parteneriate in ce priveste plata taxelor ar trebui sa analizeze inca din acest moment modul in care incepand cu 2018 se vor descurca in contextul noilor modificari.

 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati in domeniul de audit. Fiti prevazatori si intelegi noile propuneri din timp!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016