Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Nu uitati: platiti impozit mai mare pe cladiri daca nu faceti reevaluarea

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Oct. 2011 Exclusiv
Tags: cote de impozitare, reevaluate, persoane juridice, cladiri

De la 1 ianuarie 2012 administratorii persoane juridice ai cladirilor care nu au fost reevaluate de mai multi ani, vor plati impozite majorate, potrivit recentelor modificari aduse Codului Fiscal. Impozitul respectiv se stabileste de catre consiliile locale.


Cuantumul acestor cote este insa diferit, astfel: intre 10 si 20 la suta – in cazul cladirilor care nu au fost reevaluate in ultimii 3 ani, anteriori anului fiscal de referinta (fata de 5-10 la suta, cat se prevedea pana acum); intre 30 si 40 la suta – pentru cladirile care nu au fost reevaluate in ultimii 5 ani, anteriori anului fiscal de referinta.

Conform OG nr. 30/2011, care a modificat Codul Fiscal, aceste cote de impozitare se aplica la valoarea de inventar a cladirii inregistrata in contabilitatea societatii comerciale cu pricina, pana la sfarsitul lunii in care s-a efectuat prima reevaluare. Sunt exceptate de la aceste prevederi cladirile amortizate deja potrivit legii, in cazul acestora cota impozitului stabilit de consiliile locale putand fi cuprinsa intre 0,25 – 1,5 la suta.

De asemenea, tot prin actul normativ mentionat, se prevede o taxa hoteliera de 1 la suta din valoarea totala a cazarii/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, iar aceasta se incaseaza de catre hotelul sau pensiunea respectiva. Anterior, taxa hoteliera perceputa varia intre 0,5 – 5 la suta. In cazul in care o cladire cu destinatie turistica nu functioneaza pe durata unui an, impozitul perceput este de minimum 5 la suta din valoarea de inventar a cladirii.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Nu uitati: platiti impozit mai mare pe cladiri daca nu faceti reevaluarea":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016