Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

O greva fiscala nu va rezolva situatia actuala din economie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Feb. 2014 Exclusiv
Tags: consiliul investitorilor straini, greva fiscala, marii contribuabili, coalitia investitorilor, afaceri

Vicepresedintele Consiliului Investitorilor Straini, Steven van Groningen, e de parere ca o greva fiscala din partea marilor contribuabili nu are cum sa inlocuiasca lipsa de competitivitate a economiei si nici nu poate ameliora relatia cu decidentii politici.


Potrivit Agerpres, acesta a declarat:

"Discutia se rezuma la competitivitatea tarii. O greva fiscala nu cred ca va rezolva lucrurile. Problema este daca cineva va investi sau nu in Romania, va pleca din Romania sau va ramane aici.

Acest lucru este valabil pentru capitalul strain, pentru capitalul privat, dar nu numai. Este valabil si pentru persoane fizice. Daca nu ma insel, sunt trei milioane de romani care au plecat din tara sa-si caute de lucru in alte tari. Ei nu au intrat in greva, ci foarte simplu au plecat. Atunci tema ramane competitivitatea si nu putem sa devenim mai competitivi prin greva fiscala", a subliniat van Groningen.

De asemenea, van Groningen a mentionat ca e nevoie de un proces de dialog cu decidentii politici si discutii in detaliu despre impactul in economie al actelor normative emise:

"Un lucru caruia trebuie sa-i acordam o mai mare atentie este sa explicam mai mult, mai bine, de ce noi (investitorii n.r.) luam o anumita pozitie si sa se inteleaga care este impactul unei anumite masuri. Sunt necesare mai multe discutii publice intre coalitia investitorilor, pe de o parte, si un ministru pe de alta parte, sa vedem ce impact va avea o decizie in economia nationala".

Consiliul Investitorilor Straini a organizat, marti, anunta Agerpres, o conferinta privind transparenta decizionala in adoptarea actelor normative care privesc mediul de afaceri.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "O greva fiscala nu va rezolva situatia actuala din economie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016