Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OANAF 2328/2016: Modificarea OANAF 3769/2015 - declararea operatiunilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 12 Aug. 2016 Exclusiv
Tags: oanaf 2328/2016, declaratia 394, termen nou, amana termenul, hg 520/2013

In Monitorul Oficial a fost publicat OpANAF 2328/2016 prin care se anunta noul termen de depunere pentru Declaratia 394 privind achizitiile si livrarile de pe teritoriul national.


Odata cu prevederile incluse in noul termen, retinem un aspect important: termenul anuntat de ordinul  2328/2016  pentru formularul 394 se va aplica pentru declaratiile DEPUSE ULTERIOR publicarii ordinului.


Asadar, OANAF 2328/2016  stabileste ca termen de depunere pentru declaratia 394 data de 30 a lunii urmatoare perioadei fiscale (luna sau trimestru) inclusiv. Asa cum se arata in noile modificari anuntate de ordin, se aplica termenul pentru toate persoanele impozabile care folosesc ca perioada fiscala luna sau trimestrul calendaristic:


Redam mai jos OANAF 2328/2016 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA.


In temeiul art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 59 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,
presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Articolul I

Articolul 8 din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.769/2015 privind declararea livrarilor/prestarilor si achizitiilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA si pentru aprobarea modelului si continutului declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 11 din 7 ianuarie 2016, cu modificarile ulterioare, se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Articolul 8

Declaratia mentionata la art. 2 se depune la organul fiscal competent, pana in data de 30 inclusiv a lunii urmatoare incheierii perioadei de raportare. in cazul in care perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaratiei pentru luna ianuarie este pana la data de 28, respectiv 29 februarie, dupa caz.

Articolul II

Directiile de specialitate din cadrul aparatului propriu al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice si unitatile fiscale subordonate acestora vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Articolul III

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,
Eugen-Dragos Doros Bucuresti, 5 august


Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OANAF 2328/2016: Modificarea OANAF 3769/2015 - declararea operatiunilor efectuate pe teritoriul national de persoanele inregistrate in scopuri de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Se amana termenul pentru D 394
Mai multe articole despre OANAF 2328/2016
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016