Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OANAF 3581/2013 modifica legislatia privind contribuabilii mari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 25 Nov. 2014 Exclusiv
Tags: oanaf 3581/2013, marii contribuabili, contribuabilii, veniturile, proiect de ordin

Va informam ca a fost publicat proiectul de ordin pentru modificarea si completarea Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3581/2013 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili si pentru aprobarea Procedurii de administrare si monitorizare a marilor contribuabili.


Proiect de ordin pentru modificarea si completarea Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3581/2013 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili si pentru aprobarea Procedurii de administrare si monitorizare a marilor contrubuabili.

In vederea cresterii eficientei activitatii de administrare a contribuabililor, a imbunatatirii colectarii veniturilor bugetare, cat si pentru intarirea relatiei de parteneriat cu contribuabilii a fost necesara reorganizarea activitatii de administrare. Una din actiunile de aducere la indeplinire a masurii de imbunatatire a colectarii o constituie administrarea si monitorizarea distincta a unor categorii de contribuabili, definite pe baza unor criterii de selectie, respectiv contribuabilii mari si contribuabilii mijlocii.

Avand in vedere faptul ca unul dintre obiectivele principale ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala il constituie cresterea veniturilor bugetelor administrate de aceasta institutie, imbunatatirea modului de segmentare a contribuabililor care genereaza cea mai mare pondere a veniturilor bugetare, precum si administrarea acestora printr-o structura unica, special creata in acest scop reprezinta un deziderat menit sa contribuie la atingerea obiectivelor propuse.

Fata de cele de mai sus consideram ca, in prezent, este oportun si necesar ca structura contribuabililor mari administrati in prezent de catre Directia Generala de Administrate a Marilor Contribuabili sa fie mentinuta, pentru ca actualele criterii de selectie a contribuabililor mari, stabilite prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrate Fiscala nr. 3581/2013 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, sa poata fi pe deplin cuantificate in urmatoarea perioada.

Avand in vedere cele mai sus expuse, s-a intocmit un proiect de ordin de modificare si completare a OANAF 3581/2013, prin care se propune mentinerea in administrarea Directiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili a contribuabililor existenti in prezent.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OANAF 3581/2013 modifica legislatia privind contribuabilii mari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016