Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatia de a initia negocierea colectiva intre 20 noiembrie - 20 decembrie. Amenzi de 10.000 lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 20 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: oug 82/2017, negocierea colectiva, transferul contributiilor, oug 79/2017

Va reamintim ca OUG nr.82/2017, publicata in Monitorul Oficial nr.902 din 16.11.2017, include o obligatie noua pentru toate firmele din Romania, indiferent de numarul de angajati.

Conform unor noi reglementari din OUG nr.82/2017 prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, apare obligatia ca in unitatile in care nu exista incheiat contract/acord colectiv de munca, initierea negocierii colective sa devina obligatorie pentru aplicarea prevederilor OUG nr. 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (transferul contributiilor).
 
Daca in acest moment negocierea colectiva nu e obligatorie pentru firmele cu mai putin de 21 de angajati, Guvernul a decis ca inclusiv acesti angajatori sa aiba obligatia de a initia negocierea colectiva. 
 
Astfel, prin derogare de la prevederile art. 129 alin. (3) si (5) din Legea nr. 62/2011, pentru punerea in aplicare a prevederilor OUG nr. 79/2017 este obligatorie negocierea colectiva a actelor aditionale la contractele si acordurile colective de munca in vigoare.
 
 
Conform noilor obligatii, in unitatile in care nu exista sindicat reprezentativ afiliat la o federatie reprezentativa la sectorul de activitate, la negocierea contractelor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentanti ai federatiei sindicale, in baza mandatului sindicatului, impreuna cu reprezentantii salariatilor.
 
De asemenea, in unitatile in care nu exista sindicat la negocierea contractelor/acordurilor colective de munca sau a actelor aditionale, dupa caz, pot participa reprezentantii salariatilor impreuna cu un reprezentant al unei federatii reprezentative la sectorul de activitate sau a unei confederatii sindicale reprezentative la nivel national, la invitatia reprezentantilor salariatilor.
 
Obligatia survine in perioada 20 noiembrie-20 decembrie 2017 pentru toti angajatorii!
 
Retineti ca au aceasta obligatie de a initia negocierea colectiva  INCLUSIV angajatorii care in mod normal nu au aceasta obligatie, avand mai putin de 21 de angajati, si angajatorii care au contracte colective de munca in vigoare si cei care au initiat negocierea iar din diverse motive nu au incheIat contracte colective, chiar daca au programata o noua initere colectiva dupa o anumita perioada.
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatia de a initia negocierea colectiva intre 20 noiembrie - 20 decembrie. Amenzi de 10.000 lei":
Rating:

Nota: 3.58 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016