Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OMFP 1578/2016 aduce prevederi noi in ce priveste impozitele locale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 15 Sep. 2016 Exclusiv
Tags: impozitele locale, omfp 1578/2016, hg nr1/2016, registrul de evidenta, mijloace de transport

In contextul in care in Monitorul Oficial, Partea I nr. 659 din 29 august 2016 a Ordinului Ministerului Finantelor Publice nr. 1578/08.08.2016 - pentru aplicarea pct. 101 din titlul IX "Impozite si taxe locale" din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1/2016, ANAF vine cu urmatoarele precizari:

Prin OMFP 1578/2016, se aproba "Registrul de evidenta a mijloacelor de transport supuse inmatricularii/inregistrarii (REMTII)", "Contractul de instrainare-dobandire a unui mijloc de transport" si "Protocolul-cadru de cooperare privind schimbul de informatii" dintre organele fiscale locale si organele competente privind inmatricularea/inregistrarea/radierea mijloacelor de transport".

>>> Ordinul vine in aplicarea pct. 101 din HG nr. 1/2016 privind normele metodologice pentru noul Cod fiscal. Astfel, normele stabilesc ca la nivelul fiecarui organ fiscal al comunei, al orasului, al municipiului, se instituie si se conduce Registrul de evidenta a mijloacelor de transport supuse inmatricularii/inregistrarii. Registrul, formular tipizat, se tine in format letric sau in format electronic, potrivit capacitatii administrative de care dispune organul fiscal local.

>>> In cazul unui proprietar, persoana fizica sau persoana juridica, de mijloc de transport care face obiectul inmatricularii/inregistrarii in Romania si care instraineaza/dobandeste mijlocul de transport prin oricare dintre modalitatile prevazute de lege, organul fiscal are obligatia inregistrarii actului de instrainare-dobandire in acest registru.

 
>>> Actul de instrainare-dobandire a mijlocului de transport, in cazul in care ambele parti au domiciliul fiscal in Romania, se prezinta de persoana care instraineaza, in original, precum si 4 fotocopii ale acestuia, cu mentiunea "conform cu originalul".

>>> Organul competent cu inmatricularea/inregistrarea/radierea mijloacelor de transport transmite, anual, in format electronic, organului fiscal local o situatie centralizatoare a radierilor/inmatricularilor/inregistrarilor mijloacelor de transport. Periodicitatea comunicarii informatiilor poate fi lunara.

– Organele fiscale locale transmit, in conditii de reciprocitate, informatiile inregistrate in evidenta proprie in luna precedenta:

a) conform intelegerii partilor, catre organele competente cu inmatricularea/inregistrarea/radierea mijloacelor de transport;
b) catre organele fiscale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul contribuabilii dobanditori de mijloace de transport sau in care si-au schimbat domiciliul sau resedinta contribuabilii proprietari de mijloace de transport.

>>> Pentru realizarea schimbului de informatii dintre organele fiscale locale si organele competente cu inmatricularea/radierea mijloacelor de transport se pot incheia protocoale pentru a optimiza si eficientiza schimbul de informatii. Schimbul de informatii este reciproc si se face utilizand orice canale de comunicare.


Sursa: AJFP Mehedinti



Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OMFP 1578/2016 aduce prevederi noi in ce priveste impozitele locale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016