Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Operatiuni cu un partener din alt stat inregistrat in Romania prin un reprezentant fiscal. Care e regimul TVA?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: factura, cod valid tva, declaratii, servicii taxabile, bun imobil

In randurile de mai jos, analizam situatia in care se primeste o factura de la un partener din alt stat UE care furnizeaza cod valid de TVA al reprezentantului fiscal din Romania. Vom vedea astfel care este regimul fiscal al taxei pe valoarea adaugata de prezentat in factura si in ce declaratii se raporteaza.


Pentru aplicarea unui tratament fiscal corect, ar fi fost util daca ati fi precizat natura operatiunii efectuate de catre societatea din Romania in beneficiul partenerului din Austria care si-a desemnat un reprezentant fiscal in Romania, obtinand un cod valid de TVA de la autoritatea fiscala din Romania.   

Astfel, indiferent de natura operatiunii efectuate care poate fi  o livrare de bunuri pe teritoriul Romaniei sau o prestare de servicii asupra unui bun imobil din Romania, consider ca operatiunea respectiva are locul in Romania, caz in care persoana impozabila din Romania emite factura cu TVA colectata prin aplicarea cotei standard TVA 24% sau a cotei reduse 9%, in functie de natura bunurilor sau a serviciilor.  In acest caz, valoarea facturii emise se evidentiaza in jurnalul pentru vanzari si se raporteaza atat prin:

-    decontul de TVA cod 300 fie la randul  9 "Livrari de bunuri si prestari de servicii, taxabile cu    cota 24%", fie la randul  10 "Livrari de bunuri si prestari de servicii, taxabile cu cota 9%";
-    declaratia informativa cod 394 cu simbolul L.


Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Georgeta Serban Matei - Consultant fiscal si expert contabil
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Operatiuni cu un partener din alt stat inregistrat in Romania prin un reprezentant fiscal. Care e regimul TVA?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016