Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Optiunea de renuntare la calitatea de platitor de TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: inregistrare scopuri de tva, ajustari tva, codul fiscal, platitori de impozite

Autoritatile informeaza persoanele impozabile inregistrate in scopuri de taxa pe valoarea adaugata (TVA), conform art. 153 din Codul Fiscal care, in cursul anului 2011, nu au depasit plafonul de scutire de 35.000 euro (119.000 lei), calculat la cursul de schimb de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana (3,3817 lei/euro) ca, pana la 20 ianuarie 2012, pot solicita scoaterea din evidenta persoanelor inregistrate in scopuri de TVA.


Anularea inregistrarii in scopuri de TVA va fi valabila din prima zi a lunii urmatoare celei in care s-a solicitat scoaterea din evidenta, respectiv din 1 februarie 2012.

Decontul de taxa prevazut la art. 156 indice 2 din Codul Fiscal, pentru operatiunile realizate in cursul lunii ianuarie, se va depune obligatoriu pana la 25 februarie 2012, inclusiv.

In ultimul decont de TVA depus, persoanele impozabile au obligatia sa evidentieze valoarea rezultata ca urmare a efectuarii tuturor ajustarilor de taxa, pentru bunurile mobile aflate in stoc, serviciile neutilizate, bunurile imobile, la 31 ianuarie 2012, conform prevederilor art. 148 si 149 din Codul Fiscal.

Contribuabilii persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, care solicita anularea inregistrarii in scopuri de TVA depun formularul "Declaratie de mentiuni privind anularea inregistrarii in scopuri de TVA in cazul persoanelor impozabile, inregistrate in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, care in cursul unui an calendaristic nu depasesc plafonul de scutire prevazut la art. 152 din Codul Fiscal (096)", cod M.F.P. 14.13.01.10.12, la organele fiscale la care sunt inregistrati ca platitori de impozite si taxe.

Declaratia de mentiuni va fi insotita de balanta de verificare la 31 decembrie 2011, jurnalul de vanzari, dupa caz, si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA in original.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Optiunea de renuntare la calitatea de platitor de TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016