Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ordinul nr. 209/2014: Ce controleaza echipele de la casele de asigurari de sanatate?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: ordinul nr209/2014, echipa de control, asigurari de sanatate, structura de control, casei de asigurari

Prin Ordinul CNAS nr. 1012/2013 au fost aprobate Normele metodologice privind activitatea structurilor de control din cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate. Aceste norme au fost insa modificate din nou prin Ordinul nr. 209/2014, publicat in Monitorul Oficial nr. 231/2014.




La nivelul structurilor de control teritoriale, potrivit Lege5.ro, Normele reglementeaza:

- controlul tematic privind furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale si furnizorii de servicii de ingrijiri medicale la domiciliu si ingrijiri paliative la domiciliu aflati in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate, conform planului de activitati;

- controlul operativ dispus de presedintele-director general al casei de asigurari de sanatate (despre care ne vom referi mai jos);

- controlul inopinat pentru furnizorii de servicii medicale, medicamente si dispozitive medicale si furnizorii de servicii de ingrijiri medicale la domiciliu si ingrijiri paliative la domiciliu aflati in relatie contractuala cu casa de asigurari de sanatate, pentru situatii temeinic justificate, cu aprobarea prealabila a directorului general adjunct din cadrul DGMCA;

- la nivelul DGMCA: controlul tematic, operativ si controlul inopinat.

Totodata, aceeasi sursa explica detaliat indatoririle care ii revin echipei de control, fiind analizata entitatea prin "prisma activitatii desfasurate, a raportului cu institutia de care apartine structura de control si a obligatiilor reciproce".

In acelasi timp, mentioneaza Lege5.ro, la nivelul institutiei de care apartine, echipa de control se documenteaza, in vederea pregatirii actiunii de control, la nivelul entitatii controlate, documentarea se face prin utilizarea tehnicilor si instrumentelor de control adecvate.

Sunt astfel cerute informatii suplimentare, la nivelul entitatii controlate, in cazul in care informatiile si probele obtinute nu sunt suficiente sau irefutabile. La finalul controlului, se trag concluziile, iar documentele in original intocmite la solicitarea echipei de control vor fi semnate de persoanele care le-au intocmit si avizat, dupa caz, si de conducatorul sau de reprezentantul autorizat al entitatii controlate.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ordinul nr. 209/2014: Ce controleaza echipele de la casele de asigurari de sanatate?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016