Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Persoanele care detin depozite mici in banci nu platesc taxa pentru salvarea bancilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Mai. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, depozite, acoperirea pierderilor, faliment banci, taxare depozite

UE nu pierde din vedere soarta finantelor in cazul in care o banca ajunge la faliment. Astfel, in data de 20 mai, deputatii europeni de la comisia pentru afaceri economice au spus ca depozitele mai mici de 100.000 de euro trebuie scutite de la taxare pentru salvarea bancilor falimentare. Actionarii si persoanele cu economii mai mari pot acoperi pierderile, au mai spus acestia.


O banca are probleme mari atunci cand datoreaza mai multi banii decat are sau i se datoreaza. Bancile dau cu imprumut bani pe care i-au imprumutat de la actionari. In cazul in care imprumuturile pe care le-au dat sfarsesc prost, bancile nu mai pot plati dobanda actionarilor si au nevoie de ajutor extern pentru a supravietui. Se spune ca o banca este "salvata", dar cine acopera costurile?

Regulile votate luni in comisia pentru afaceri economice a Parlamentului European prevad ca proprietarii unei banci ar trebui sa fie primii care sa acopere pierderile, urmati de detinatorii de obligatiuni si, in ultimul rand, de oamenii care au depozite de peste 100.000 la acea banca. Depozitele mai mici de 100.000 de euro trebuie scutite de la acoperirea pierderilor.

In criza din Cipru, initial, s-a vorbit si de taxarea depozitelor mai mici de 100.000. In unele cazuri, pot fi necesari si banii publici - ai contribuabililor - pentru salvarea bancilor. Deputatii europeni au spus ca statul ar putea sa ofere garantii sau chiar sa preia banca in cauza.

Fiecare tara trebuie sa isi creeze un fond pentru salvarea bancilor, finantat chiar de acestea.

Sursa: Parlamentul European
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Persoanele care detin depozite mici in banci nu platesc taxa pentru salvarea bancilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016