Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Peste 44 miliarde euro in primele 10 luni din exporturi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Dec. 2014 Exclusiv
Tags: exporturi, importurile, importa, marfuri, deficitul comercial, investitii straine

In primele zece luni ale acestui an, exporturile Romaniei au depasit 44 miliarde de euro. Cu toate acestea, o crestere mai rapida a fost semnalata in ce priveste importurile care au dus deficitul comercial la 4,8 miliarde de euro.

In concret, in primele zece luni din acest an, exporturile Romaniei au atins 44 miliarde euro (crestere de 6,8% fata de perioada similara din anul trecut), iar importurile au inregistrat 48,9 miliarde euro (crestere de 6,2%), potrivit datelor INS, citate de HotNews.ro.

Deficitul comercial  corespunzator perioadei mentionate a fost de 21,54 miliarde lei (4,85 miliarde euro), in crestere cu 267,2 milioane lei (35,9 milioane euro) decat cel inregistrat in primele 10 luni din 2013.


                                                                      Credit foto.

Problema este insa reprezentata de faptul ca se exporta  marfuri cu valoare adaugata mica si se importa produse cu valore adaugata ridicata (cu foarte putine exceptii), scrie HotNews.ro.

Totodata, aceeasi sursa atrage atentia asupra dezechilibrului care se produce inclusiv in lipsa unei ofensive din partea diplomatiei economice romanesti:

"In absenta unui mecanism eficient de atragere a fondurilor europene (chiar daca mult imbunatatit fata de anii trecuti), dublata de o "seceta" pe partea de investitii straine directe, atragerea de valuta in tara  cade pe umerii exportatorilor. Desigur, ar fi utila o ofensiva a diplomatiei economice romanesti, in prezent  ea lipsind aproape cu desavarsire. Comertul exterior ar trebui sa devina una din prioritatile viitorului Guvern. Pana la urma, de intrarea valutei in tara depind nu doar indicatorii macro- deficit comercial, curs de schimb samd, ci chiar nivelul de trai si numarul locurilor de munca".

In plus, HotNews.ro atrage atentia asupra faptului ca 13 judete din Romania importa mai mult decat exporta, in vreme ce celelalte sunt pe excedent comercial.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Peste 44 miliarde euro in primele 10 luni din exporturi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016