Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Peste 60 de culturi de legume si fructe romanesti primesc cea mai prestigioasa certificare de calitate din lume

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 29 Mar. 2017 Exclusiv
Tags: fermieri romani, culturi romanesti, program kaufland, consultanti, certificare

Este important sa stim, mai ales in contextul autohton, in ce masura sunt viabile unele afaceri, indiferent de domeniu. Un exemplu cat se poate de bun il reprezinta cele 62 de culturi romanesti de legume si fructe care vor fi certificate international pentru calitate, in 2017, ca urmare a programului national demarat de Kaufland Romania in vederea dezvoltarii agricultorilor locali.

Programul, unic in Romania, ii sprijina pe fermierii romani de legume-fructe sa obtina cea mai prestigioasa si raspandita certificare de calitate si siguranta alimentara din lume pentru produsele lor, GLOBALG.A.P. (Good Agricultural Practices). Aceasta asigura producatorilor, printre altele, accesul la mai multe piete noi de desfacere - atat locale, dar si internationale, permitand exportul produselor romanesti oriunde in lume.

Culturile apartin celor 18 fermieri romani care au absolvit programul derulat de Kaufland Romania in parteneriat cu consultanti specializati, in perioada ianuarie - martie 2017. Producatorii au beneficiat de ateliere educationale, activitati aplicate de analiza pe teren si planuri personalizate de dezvoltare. Toti cei 18 producatori primesc sprijinul financiar din partea Kaufland Romania pentru obtinerea certificarii.

Printre culturile romanesti a caror calitate va fi recunoscuta international in acest an se numara: cartofii, ceapa, vinetele, rosiile, castravetii, varza, sfecla rosie, pastarnacul, morcovii, ardeii, salata, spanacul, verdeturile, ciupercile, ridichile negre, pepenii verzi si galbeni, telina, conopida, dovleceii, mazarea, dovleacul - dar si fructe precum merele, perele, gutuile, prunele, capsunele, zmeura, ciresele, piersicile si caisele.

Treptat, toate aceste produse certificate GLOBALG.A.P. vor fi disponibile pe rafturile magazinelor Kaufland din Romania. Prima certificare va avea loc in luna mai 2017, odata cu recoltarea primelor productii obtinute, respectiv a cireselor si capsunelor.

La momentul actual, in Romania exista numai 80 de producatori ce detin certificari individuale GLOBALG.A.P de recunoastere internationala a calitatii, iar in urma programului, numarul acesta va creste cu peste 20%. La nivel mondial, peste 160.000 de ferme din 124 de tari detin certificare, iar 60% din totalul acestora provin din Europa.

"Prin acest program, sprijinim fermierii romani si productia interna, fiindca ne dorim ca fructele si legumele cultivate in Romania sa se gaseasca mai usor in retelele de retail. Piata culturilor romanesti are un mare potential de dezvoltare iar acest standard este primul pas catre o agricultura locala sigura si durabila.

Misiunea noastra este sa aratam ca se poate ca un retailer sa aiba parteneriate puternice cu producatorii romani, oferindu-le sustinere, piata de desfacere, dar mai ales predictibilitate. Colaborarea cu producatori locali este o prioritate pentru noi, iar sortimentul din magazine este deja compus peste 50% din produse romanesti", declara Ionut Parfente, Director de Achizitii Legume-Fructe, Kaufland Romania.

Programul de certificare reconfirma angajamentul Kaufland Romania de a sprijini producatorii romani si propune o solutie concreta pentru dezvoltarea acestora, promovand valoarea produselor romanesti si implicit sustinand economia locala.

Despre Program

Acesta a constat in ateliere educationale teoretice si practice, in care producatorii de legume-fructe, parteneri Kaufland Romania, s-au familiarizat cu standardele de calitate si siguranta necesare, s-au pregatit pentru certificare si au beneficiat de consultanta aplicata, pe teren. in urma acestora, o mare parte dintre ei au constatat ca intruneau deja unele criterii. Urmatoarea etapa consta in implementarea planului de actiune personalizat in vederea certificarii propriu-zise, care are loc in momentul recoltarii legumelor sau fructelor respective.


Mai multe despre acest program aflati aici.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Peste 60 de culturi de legume si fructe romanesti primesc cea mai prestigioasa certificare de calitate din lume":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016