Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Planuri pentru urmatorii 12 ani. Ce spune ministrul Finantelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: relaxare fiscala, reducerea tva, pib, ministrul, darius valcov, taxe, cod fiscal

Saptamana aceasta, ministrul de Finante, Darius Valcov, a reamintit de obiectivul potrivit careia Romania ar trebui sa devina, pana in 2019, una dintre tarile cu cea mai relaxata politica fiscala din Uniunea Europeana.


Mai mult, in urmatori 10-12 ani, tara noastra isi propune, potrivit ministrului Valcov, sa depaseasca media PIB-ului pe cap de locuitor din UE.


"Avem o companie numita Romania, care de 25 de ani a avut de toate, mai putin o viziune si o strategie. Este pentru prima data cand aceasta companie vine cu o viziune, vine o strategie si spune unde vrea sa ajunga. Vrem sa ajungem, in cel mult 10-12 ani, sa depasim media PIB-ului pe cap de locuitor din Uniunea Europeana. Vrem sa ajungem ca, pana in 2019, sa avem cea mai relaxata politica de taxe din Uniunea Europeana (...) Nu ajunge un Cod Fiscal sau un Cod de procedura fiscala pentru a modifica tot acest sistem in care functionam de peste 25 de ani", a declarat Darius Valcov, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, Romanianu are cum sa aplice in urmatorii doi ani impozitarea progresiva, iar ince priveste masurile de relaxare fiscala, scrie aceeasi sursa, se au in vedere cele circa 8 miliarde de euro estimate sa intre in economia romaneasca pana in 2020:


"Si daca am vrea sa trecem la impozitarea progresiva in urmatorii doi ani nu este posibil, pentru ca astazi ANAF-ul nu are posibilitatea din punct de vedere al bazelor de date sa aplice impozitarea progresiva, nici macar la nivel teoretic. Ce putem face? Trebuie sa mergem pe aceasta impozitare unica. Este foarte important sa intelegem ca, astazi, aproape un milion de persoane lucreaza in Romania fara forme legale de munca si unul dintre scopurile noului Cod Fiscal este acela de a scoate la lumina o buna parte din aceste locuri. Trebuie sa existe un punct de plecare, iar acesta este planul de 8 miliarde de euro, pe care noi ii bagam in economie in urmatorii cinci ani, intre 2015 si 2020. Punem accent pe perioada 2015, semestrul II - 2016, unde avem masuri de relaxare fiscala, care insumeaza un impact brut de 16 miliarde de lei. in anii urmatori (2017, 2018, 2019) impactul net insumeaza 33,2 miliarde lei".

In plus, potrivit Agerpres, ministrul a precizat ca sumele care vor veni din aplicarea masurilor de relaxare fiscala vor fi directionati, in primul rand, in reducerea TVA.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Planuri pentru urmatorii 12 ani. Ce spune ministrul Finantelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016