Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ponta anunta ca nu se revine la TVA de 24% la produsele de panificatie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Apr. 2014 Exclusiv
Tags: tva 24%, produsele de panificative, cota tva, salariile, pensiile, reducerea tva, paine

La jumatatea acestei saptamani, premierul Ponta a precizat ca majorarea accizei pe carburant nu s-a datorat reducerii TVA pentru produsele de panificatie, explicand ca nu se ia in calcul posibilitatea ca TVA sa revina, pe viitor, la nivelul de 24% pentru aceste produse.



In acest sens, aflat la Palatul Parlamentului, premierul a declarat, citat de Agerpres:

"Nu se revine. Cat sunt eu prim ministru nu se revine. Poate vine domnul Basescu prim-ministru ca el cand vine prim-ministru va taia salariile si pensiile si TVA-ul. El a mai facut-o o data. Eu nu am crescut niciodata (TVA-ul - n.r.), ci doar am scazut. (...) Nu a fost (scaderea TVA-ului la paine un motiv pentru cresterea accizei la carburant – n.r.)".

Aceste declaratii sunt facute in paralel cu precizarile ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, de miercurea aceasta:

Constantin: A vorbi astazi de o revenire la TVA de 24% la paine cred ca este prematur

"Mie imi place sa fiu serios si cred ca Guvernul Romaniei este serios. Ca atare, nu am vorbit despre extinderea acestei masuri la alte produse pana nu expira termenul agreat cu Fondul Monetar International si anume iulie-august, atunci cand am agreat cu FMI ca vom face o evaluare pe reducerea TVA la paine la 9%.

Asadar, a enunta astazi o ipoteza cred ca este neserios. Vom vedea dupa ce vom face analiza respectiva, in lunile iulie - august. si eu ma gandesc, asa cum vad rezultatele, vad ca pretul a scazut si ne-am atins un obiectiv, vad ca se raporteaza o cantitate mai mare si de faina si de paine consumata, un alt obiectiv pe care l-am atins, daca si cel din urma obiectiv pe care il avem, si anume de a avea incasari suficiente la bugetul de stat, similare cu cele din perioada in care se aplica TVA de 24 % va fi atins, atunci chiar putem sa ne gandim la extinderea acestei masuri. Dar a vorbi astazi de o revenire a TVA la paine la 24% cred ca este prematur", a explicat Daniel Constantin, la conferinta FAO.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ponta anunta ca nu se revine la TVA de 24% la produsele de panificatie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016